Η Ρωσική Εκκλησία θα απαντήσει «σθεναρά» στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Προστριβές για την κίνηση να αναγνωριστεί η ανεξαρτησία της ουκρανικής Εκκλησίας


ΚΟΣΜΟΣ
18:22
13/10/2018
Η Ρωσική Εκκλησία θα απαντήσει «σθεναρά» στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
13
loading

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα απαντήσει «σθεναρά και με τον ίδιο τρόπο» στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά την απόφαση του τελευταίου να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της ουκρανικής εκκλησίας από τη Μόσχα.

Την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το Φανάρι ανακοίνωσε ότι χορηγεί αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ταυτόχρονα επανέφερε στην κανονικότητα τον σχισματικό Μητροπολίτη Κιέβου Φιλάρετο ο οποίος ελπίζει οτι θα τεθεί επικεφαλής της νέας, ανεξάρτητης Εκκλησίας. Ο Φιλάρετος είχε καθαιρεθεί και αφοριστεί από το την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ρωσίας τη δεκαετία του 1990, αφού ίδρυσε δικό του Πατριαρχείο.

Ο Αλεξάντερ Βολκόφ, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλλου, είπε ότι η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας «θα εκφράσει τη θέση της» αύριο Κυριακή, όταν θα συνεδριάσει στο Μινσκ. Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το τι μέτρα μπορεί να ληφθούν.

Κατά την άφιξή του στο Μινσκ της Λευκορωσίας, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε στους δημοσιογράφους: «Ελπίζω ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία θα βρει τη δύναμη να ξεπεράσει τις κακουχίες... να παραμείνει ενωμένη».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar Βιλλ

  Πω πω τι παπαδαριο είν' τουτο! Χρήμα, χρυσός, βελούδο...κακία, λάσπη, δολοπλοκίες... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Λάθος οι παπάδες (της ορθόδοξης αλλά και της καθολικής εκκλησίας) δεν είναι αληθινοί αντιπρόσωποι του Θεού ή του Ιησού Χριστού. Για την ακρίβεια οι παπάδες κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Αν θέλεις να επιβεβαιώσεις αυτό που λέω διάβασε το Ματθαίο Ευαγγελίου 23 κεφάλαιο και βρες ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των παπάδων σήμερα και των γραμματέων και φαρισαίων στην εργασία εποχή του Ιησού Χριστού; Οι παπάδες βασίζουν την εξουσία τους στην άγνοια που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι για την Αγία Γραφή. Όταν κάποιος δεν γνωρίζει από πρώτο χέρι τι ακριβώς δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και τι είναι γραμμένο στην Καινή Διαθήκη τότε ο μέσος άνθρωπος πιστεύει ότι του λένε οι τάχα "ειδικοί". Για τον ίδιο λόγο και εσύ θεωρείς τους παπάδες σαν αντιπροσώπους του Θεού ενώ στην πραγματικότητα είναι θεοπαίχτες και εκμεταλλευτές τόσο της πίστης των απλών ανθρώπων όσο της άγνοιας που έχουν οι περισσότεροι για το πόσα είναι τα Ευαγγελία και τι ακριβώς γράφει εκεί μέσα. Αν θέλεις να γνωρίσεις την αλήθεια για τον Θεό, τον Ιησού Χριστό, την αλήθεια, την σωτηρία σου και πως μπορείς και εσύ να έχεις βεβαιότητα αιωνίου ζωής από σήμερα κιόλας τότε διάβασε την Καινή Διαθήκη με ταπεινή και ειλικρινή καρδιά. Για να καταλάβεις την Καινή Διαθήκη δεν χρειάζονται πανεπιστημιακού επιπέδου γνώσεις αλλά μια ταπεινή καρδιά που θέλει να κάνει το άγιο θέλημα ενός Αγίου και Δίκαιου Θεού.

   1. avatar Μεγάλη ιδέα

    Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου και την κρίση σου. Μέχρι να ταπεινωθείς, για να σωθείς. Γιατί είναι αψευδής ο λόγος του Χριστού: "Πάς ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται". "Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με". Απάλλαξέ με από την μεγάλαυχον φωνή του Φαρισαίου: "Ευχαριστώ σοι, ότι ούκ ειμι ώσπερ οι λοιποί των ανθρώπων..." "και εξής τα της ανοίας ρητά".

   2. avatar Φίλε προτεστάντη

    "Οι παπάδες βασίζουν την εξουσία τους στην άγνοια που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι για την Αγία Γραφή". Φίλε προτεστάντη, μάλλον δεν έχεις γνωρίσει παπάδες.

   3. avatar Ενώ οι χιλιάδων ομολογιών πάστορες

    Ενώ οι χιλιάδων ομολογιών πάστορες είναι οι γνήσιοι εκπρόσωποι του Χριστού.

 2. avatar Τσικιρικιτζιδες με τετζερια στο κεφαλι

  Η εκκλησια του ΧΡΙΣΤΟΥ δεν πεφτει σε λαθος ποτε και δεν εχει σχεση με αυτους .

 3. avatar Τσικιρικιτζιδες με τετζερους στο κεφαλι

  Δυο γαιδαροι μαλωνανε σε ξενο αχυρωνα

 4. avatar dk.

  Τέλος η κατοχική εκκλησία αυτοαποκαλούμενου "Πατριαρχείου" της "Τρίτης Ρώμης". Επιστροφή του Κιέβου στο πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Ακριβός αυτό συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία. Στην Πολωνία τα κάναμε πριν από 100 χρόνια.

  Το ξέρετε, ότι από τον 16'αιώνα έως τα τέλη του 18'αιώνα ακόμα και η ουκρανική γραφή ήταν στο Κίεβο απαγορευμένη ? Τα ουκρανικά βιβλία εκτυπωνόταν τότε μόνο στην γειτονική Πολωνία. Μετά η Μόσχα έφαγε και την Πολωνία. Πολλοί Ρώσοι επιστήμονες υποστήριζαν, πως η ουκρανική γλώσσα είναι μόνο κάποια "λαϊκά ρωσικά", ένας διάλεκτος. Και πως οι Ουκρανοί είναι "ένας πιο απλός, ρωσικός λαός". Και την ιστορία του Κιέβου η Μόσχα κλέβει έως και σήμερα (π.χ. τα "1000 χρόνια ρωσικού μοναχισμού" κ.α.). Συν ακόμα και η ρωσικές γενοκτονίες εκατομμύριον Ουκρανών, το 20'αιώνα. Λιπών... η κατοχή έφτασε στο τέλος της.

  1. avatar ΩΙΜΕ

   Εσύ είσαι απ'αυτούς που όταν τους δείχνουν το φεγγάρι κοιτάνε το δάκτυλο. Δε κοιτάς που η Ορθοδοξία (ο Θεός να τη κάνει) είναι διασπασμένη σε χίλια κομμάτια, σε νοιάζει ποιος θα κερδίσει στο πόλεμο συμφερόντων και στη κονόμα

   1. avatar dk.

    Ε, φίλε δεν γνωρίζεις την ιστορία το τάδε τόπου και τα λες έτσι. Εμείς από περίπου 1200 χρόνια είχαμε θρησκευτικούς δεσμούς, και με την Ρώμη, και με την Κωνσταντινούπολη. Και μετά, χωρίς διακρίσεις, και της δύο χριστιανικές εκκλησίες είχαμε στις χώρες μας (Πολωνία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Τσεχία και σημερινές καινούργιες χώρες Σλοβακία και Λευκορωσία. Μέχρι που έφτασε ο ρωσικός στρατός. Πρώτα έφτασε στο Κίεβο, και δύο αιώνες μετά και στην δυτική Ουκρανία και στην περισσότερη Πολωνία. Καταργώντας ότι δεν ήταν άκρος υποταγής της Μόσχας. Η οποία όμως δεν μας αρέσει καθόλου. Προτιμάμε την Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη. Ούτε μας άρεσε ποτέ η διάσπαση μεταξύ τις δύο πρωτευουσών χριστιανισμού, ούτε την προωθούσαμε ποτέ.

 5. avatar let the games begin

  white ninja vs black ninja

  1. avatar ΩΙΜΕ

   Ο ένας έχει και κεραία για wi-fi

 6. avatar Τζίμας Σ.

  Τι ενωμένη που είναι η ορθοδοξία μας; Μακριά από συμφέροντα. Αχ συγκινήθηκα. Εμείς είμαστε το φως του κόσμου

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει