Οι περιπτώσεις ανθρώπων που φροντίζουν αδέσποτα ζώα και αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα με άλλους πολίτες είναι πάρα πολλές. Δεν είναι λίγες οι φορές που όσοι δείχνουν την αγάπη τους για τα ζώα με αυτόν τον τρόπο έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρές συνέπειες.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι 3 ιερόδουλες στην Αδριανούπολη της Τουρκίας οι οποίες και έχασαν τη δουλειά τους από τοπικό οίκο ανοχής γιατί φρόντιζαν αδέσποτα γατάκια στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το hurriyetdailynews.com οι τρεις γυναίκες είχαν δημιουργήσει μία μικρή «αγέλη» από αδέσποτα ζώα (στην πλειοψηφία τους γάτες αλλά και μερικά σκυλιά), τα οποία σίτιζαν σε καθημερινή βάση, ενώ είχαν κατασκευάσει κι ένα αυτοσχέδιο σπιτάκι για να μπορούν τα ζώα να έχουν ένα καταφύγιο.

Αυτή τους η πρωτοβουλία ωστόσο φάνηκε ότι δεν είχε καθόλου καλό αντίκτυπο στις συναδέλφους τους αλλά και στους ιδιοκτήτες του οίκου ανοχής. Οι δυσαρεστημένοι έκαναν συνασπισμό μεταξύ τους και έδιωξαν κακήν κακώς τις εργαζόμενες από την επιχείρηση.

Οι τρεις απολυμένες γυναίκες ωστόσο δεν το άφησαν έτσι και μετά την εκδίωξή τους κατέφυγαν στον τοπικό εισαγγελέα. Έκαναν καταγγελία απέναντι στους πρώην εργοδότες τους και πλέον το ζήτημα έχει πάρει τη νομική οδό.