Μια διαφήμιση γνωστού ξενοδοχείου στο Brisbane της Αυστραλίας έγινε θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κάποιους χρήστες, μάλιστα, να της κολλούν την ταμπέλα «σεξιστική», υποχρεώνοντας έτσι τους ιθύνοντες να την αποσύρουν άρον άρον.

Ένα νεαρό ζευγάρι ξαπλωμένο στο κρεβάτι, φορώντας μπουρνούζι, απολαμβάνει το πρωινό του, με τον άνδρα να κρατά στα χέρια του μια οικονομική εφημερίδα και την κοπέλα ένα βιβλίο γνωστού οίκου μόδας.

Το θέμα για κάποιους «υπερευαίσθητους» ήταν το βιβλίο που κρατούσε η κοπέλα, κατηγορώντας το ξενοδοχείο για σεξισμό καθώς, λέει, υιοθετεί το στερεότυπο ότι οι γυναίκες πρέπει να διαβάζουν μόνο επουσιώδη βιβλία/περιοδικά που σχετίζονται με μόδα.

Κάπως έτσι λοιπόν το ξενοδοχείο βρέθηκε να απολογείται για την διαφήμιση, την οποία αναγκάστηκε να αποσύρει. «Δεν υπήρχε καμία πρόθεση να απεικονίσουμε ένα στερεότυπο αλλά το αναγνωρίζουμε και απολογούμαστε για οποιαδήποτε προσβολή αυτή προκάλεσε», ανέφερε εκπρόσωπος του ξενοδοχείου για να προσθέσει: «Το δημιουργικό έχει αποσυρθεί από οποιαδήποτε μελλοντική επικοινωνιακή δραστηριότητα».