Ολοένα και περισσότεροι παραπονιούνται στις μέρες μας πως δεν έχουν καθόλου χρόνο για τον εαυτό τους, καθώς η καθημερινότητα μπορεί να γίνει αδυσώπητη.

Γι’ αυτό και καταφεύγουν τελικά σε μια ακραία λύση, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα όπου αρκετοί άντρες ομολογούν πως περνούν 7 ώρες τον χρόνο κρυμμένοι στο μπάνιο.

Οι ερευνητές ρώτησαν 1.000 Βρετανούς για τις καθημερινές τους συνήθειες και βρήκαν πως το 1/3 σχεδόν καταφεύγουν στο τέχνασμα για να αποφύγουν τη σύντροφο ή τα παιδιά τους. Ή για να μην κάνουν τις δουλειές του σπιτιού. Ή για να έχουν απλώς λίγο χρόνο για τον εαυτό τους να σκεφτούν. Ή για να σερφάρουν στο κινητό τους ανενόχλητοι τέλος πάντων.

Εφτά ώρες συνολικά ανέφεραν πως κλείνονται στην τουαλέτα τον χρόνο, σε μια τουαλέτα που δεν έχουν φυσικά πρόθεση να χρησιμοποιήσουν. Η έρευνα ήταν μια παραγγελία της εταιρίας επίπλων μπάνιου Pebble Grey, η οποία βρήκε επίσης πως μία στις δέκα επισκέψεις στην τουαλέτα διακόπτεται: 171 επισκέψεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς δηλαδή δεν ολοκληρώνονται γιατί κάτι τυχαίνει εκείνη την ώρα.

«Όπως υποδεικνύουν τα αποτελέσματα, η ηρεμία και η ησυχία είναι ιερές και ξεκάθαρα οι άντρες δράττονται της ευκαιρίας για να το πετύχουν αυτό όπου μπορούν. Συχνότατα, στο μπάνιο»…