Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι γονείς που χρησιμοποιούν παιδικές αλλαξιέρες σε δημόσιους χώρους.

Μια μητέρα από το Νότιγχαμ ανέφερε την εμπειρία της σε σχετικό ποστ στο Facebook, εφιστώντας την προσοχή στους γονείς. Η Άνια Μπένετ παρουσίασε μια φωτογραφία που απεικονίζει μια δημόσια παιδική αλλαξιέρα γεμάτη μαύρα σημάδια, τα οποία προκλήθηκαν από καμμένα κουτάλια που χρησιμοποιήθηκαν από χρήστες ναρκωτικών.

«Πριν βάλετε τα παιδιά σας κοντά σε αυτά τα πράγματα, να σκουπίζετε πάντα την επιφάνεια. Ακόμα κι αν βιάζεστε, ακόμα κι αν τοποθετείτε κουβέρτα από κάτω. Βλέπετε αυτά τα μαύρα σημάδια; Είναι από καμμένα κουτάλια. Χρήστες χρησιμοποιούν τις αλλαξιέρες ως τραπέζια για να πάρουν τη δόση τους. Μπορεί να υπάρχουν υπολείμματα ηρωίνης/μεθαδόνης ή οτιδήποτε άλλο καθώς και άλλα επιβλαβή σωματικά υγρά. Αν δεν ενδιαφέρονται οι ίδιοι για τους εαυτούς τους, είμαι βέβαιη πως ούτε που σκέφτονται τα παιδιά σας. Να προσέχετε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, κάλεσε τις μητέρες που διάβασαν την ανάρτησή της να την κοινοποιήσουν καθώς, όπως έγραψε, «θα μπορούσε να σημάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής ή θανάτου/απειλητικού για τη ζωή τραυματισμού για πολλά αθώα παιδιά και ανυποψίαστους γονείς».

Το ποστ μετρά πάνω από 1.500 κοινοποιήσεις, ενώ έχει συγκεντρώσει 100 σχόλια.

«Άθλια» χαρακτήρισε κάποιος την εικόνα της αλλαξιέρας με τα σημάδια, ενώ κάποιος άλλος έγραψε «ορκίζομαι πως νόμιζα ότι τα περισσότερα από αυτά τα σημάδια ήταν από παπούτσια».