Οι λάτρεις του 007 έχουν την ευκαιρία να βάλουν ένα λιθαράκι στην εκπαίδευση των βρετανών μυστικών πρακτόρων. Και αυτό γιατί η MI5, η υπηρεσία αντικατασκοπείας και ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, ψάχνει να προσλάβει εκπαιδευτές οδήγησης για να βοηθήσουν τους μυστικούς πράκτορες και τα στελέχη της υπηρεσίας να βελτιώσουν τις οδηγικές τους ικανότητες.

«Η MI5 είναι υπεύθυνη για την προστασία της Μεγάλης Βρετανίας από απειλές που αφορούν στην εθνική ασφάλεια. Η MI5 προστατεύει το Ηνωμένο Βασίλειο από απειλές που σχετίζονται με την τρομοκρατία, την κατασκοπεία και τις κυβερνο-επιθέσεις. Με την είσοδό σας στην MI5 ως εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτικό προσωπικό οδήγησης, θα διαδραματίσετε σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της ασφάλειας στη χώρα», αναφέρει μεταξύ άλλων η αγγελία εργασίας που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της MI5.

O ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να μένει στο Λονδίνο ή σε μια ακτίνα που δεν θα ξεπερνά τα 70 χλμ και να μην έχει θέμα με τις μετακινήσεις. Θα πρέπει επίσης να είναι ανοιχτός σε ευέλικτο ωράριο εργασίας, διαθέσιμος για ταξίδια, να είναι επικοινωνιακός και επαγγελματίας, υπομονετικός και πρόθυμος να καλύψει επιπλέον χιλιόμετρα για τη δουλειά.

Μια δουλειά πλήρους απασχόλησης που πέρα από το κύρος που προσδίδει, είναι μόνιμη και με ετήσιες απολαβές που κυμαίνονται από 33,783 έως 36,103 λίρες (από 37.600 ευρώ έως 40.250 ευρώ βάσει ισοτιμίας).

«Ο βασικός σας ρόλος θα είναι η διεξαγωγή αξιολογήσεων για το προσωπικό τόσο στο Λονδίνο όσο και δε διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Όλες οι αξιολογήσεις ακολουθούν μια αυστηρή διαδικασία υποβολής εκθέσεων», προσθέτει η αγγελία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους και θα χρειαστεί να περάσουν από διάφορες φάσεις αξιολόγησης μέχρι να ακούσουν το πολυπόθητο «προσλαμβάνεστε»…