Οι οδηγίες που έχει δώσει ο σερίφης της Κομητείας Ελ Ντοράντο στην Καλιφόρνια, προς τους οδηγούς, είναι σαφείς: να μην αφήνουν τρόφιμα μέσα στο αυτοκίνητο και να κλειδώνουν πάντα τις πόρτες.

Αυτές είναι οι οδηγίες που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους και να τηρούν ευλαβικά οι οδηγοί, όταν κινούνται σε περιοχές όπως για παράδειγμα το Σάουθ Λέικ Ταχόε όπου υπάρχουν πολλές αρκούδες.

Κάποιοι τις αμελούν με αποτέλεσμα να βρίσκονται προ δυσάρεστων εκπλήξεων, όπως συνέβη με τον ιδιοκτήτη ενός Honda Civic ο οποίος έκανε τα αντίθετα από αυτά που έχει πει ο σερίφης.

Το αποτέλεσμα; Μια πεινασμένη αρκούδα εισέβαλε μέσα στο αυτοκίνητό του για να βρει τροφή. Στη συνέχεια όμως μη μπορώντας να βρει διέξοδο πανικοβλήθηκε με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο εσωτερικό του οχήματος.

Ο ιδιοκτήτης κάλεσε την αστυνομία και ο αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο προσπάθησε με το αεροβόλο να σπάσει το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου ώστε να μπορέσει να φύγει η αρκούδα, όπως και συνέβη τελικά.

Το βίντεο του περιστατικού αναρτήθηκε από το γραφείο του σερίφη στο Facebook συνοδευόμενο από το εξής μήνυμα: «Ναι… οι αρκούδες μπορούν να ανοίξουν πόρτες. Μια υπενθύμιση από την EDSO να κλειδώνεται το αυτοκίνητο και να αφαιρείται όλα τα τρόφιμα από το εσωτερικό, ειδικά σε μια περιοχή που υπάρχουν αρκούδες».