Είκοσι τρεις νεκρούς, 5 Σύρους Στρατιώτες και 18 άνδρες των συμμαχικών δυνάμεων, άφησε πίσω τους το ισραηλινό χτύπημα που εξαπολύθηκε τη νύχτα στη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε δεκάδες ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους στη Συρία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε 28 αεροπλάνα και έριξε 70 πυραύλους κατά των ιρανικών υποδομών στη Συρία και διευκρινίζει ότι οι μισοί από τους πυραύλους καταστράφηκαν από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα.

«Είκοσι οκτώ ισραηλινά αεροπλάνα F-15 και F-16 μετείχαν στα πλήγματα και έριξαν 60 πυραύλους ‘αέρος-εδάφους’ σε πολλές συριακές περιοχές» τονίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Έπεσαν και περισσότεροι από 10 τακτικοί πύραυλοι ‘εδάφους-εδάφους’» συνεχίζει η ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για πρόσχημα απάντησης στα πυρά που είχαν στόχο ισραηλινές θέσεις στο Γκολάν.

Αυτοί οι πύραυλοι είχαν στόχο «θέσεις των ιρανικών δυνάμεων και θέσεις που συνδέονται με το σύστημα της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας στη ζώνη της Δαμασκού και στο νότιο τμήμα της Συρίας», σύμφωνα με το υπουργείο.

Σήμερα το πρωί η Μόσχα κάλεσε το Ιράν και το Ισραήλ να δείξουν αυτοσυγκράτηση, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της.