Σε ελέγχους σε όλους τους κινητήρες των τζετ, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε αεροσκάφος της Southwest Airlines, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα παράθυρο και να «ρουφήξει» μία γυναίκα, προχωρούν οι αμερικανικές υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Ομοσπονδία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε πως δόθηκε εντολή για ελέγχους σε συγκεκριμένους κινητήρες CFM56-7B σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων ενώ θα εξεταστούν και επιμέρους εξαρτήματά τους.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες, σε πτήση από τη Νέα Υόρκη προς Ντάλλας. Το αεροσκάφος έκανε τελικά αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια.

Ο κινητήρας CFM56-7B, όπως σημειώνει το BBC, χρησιμοποιείται σε πάνω από 8.000 αεροσκάφη Boeing 737.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ερευνητών που διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος, διαπιστώθηκε «κόπωση» σε ένα σημείο όπου είχε σπάσει μεταλλικός έλικας. Σε ένα άλλο σημείο υπήρχε και μία ρωγμή.

Ωστόσο δεν είναι οι ειδικοί σε θέση να πουν αν αυτό αφορά γενικά τα Boeing 737-700. Εξηγούν επίσης πως το κάλυμμα του κινητήρα έχει στόχο να συγκρατεί κομμάτια που τυχόν ξεκολλούν, αλλά, λόγω της ταχύτητας, το μέταλλο μπόρεσε να το διαπεράσει.

Τραγικό θύμα σε αυτό το απίστευτο περιστατικό ήταν η 43χρονη Jennifer Riordan, μητέρα δύο παιδιών.

Θραύσματα από τον κινητήρα που είχε εκραγεί έσπασε το παράθυρο δίπλα στο οποίο καθόταν, προκαλώντας αποσυμπίεση στην καμπίνα του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα εκείνη σχεδόν να «ρουφηχτεί» έξω από το παράθυρο.

Άλλοι επιβάτες κατάφεραν να την τραβήξουν πίσω κι επιχείρησαν να την επαναφέρουν, η άτυχη γυναίκα όμως υπέκυψε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η Riordan πέθανε από τα τραύματα στο κεφάλι, τον λαιμό και τον κορμό της.

Ακόμα επτά επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά.