Ένα βασανισμένο κουτάβι είχε βρεθεί το 2013 εγκαταλελειμμένο και σε άθλια κατάσταση σε πάρκο της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ. Το σκυλί εντοπίστηκε από ζωόφιλους καταματωμένο με πολλές πληγές στο σώμα του, έχοντας ένα μεγάλο τραύμα στο δεξί μάτι, ενώ η γλώσσα του είχε διχοτομηθεί.

Για την υπόθεση που είχε σοκάρει τη Βοστόνη είχε κατηγορηθεί ο ιδιοκτήτης του ζώου, Radoslaw Czerkawski, και η δίκη είχε ξεκινήσει το 2017. Οι αστυνομικοί τον είχαν εντοπίσει στις φυλακές της πολιτείας όπου βρισκόταν για τη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας.

Εν τέλει, όπως αναφέρει το arlboston.org, ο άνδρας καταδικάστηκε για τον άγριο βασανισμό και την κακοποίηση του ζώου σε ποινή κάθειρξης 8 έως 10 ετών. Το δικαστήριο δεν έδειξε καμία απολύτως επιείκεια στον 37χρονο άντρα, κρίνοντάς τον ένοχο για 12 παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας, ενώ του απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε σχέση με ζώα.

Τα τραύματα του άτυχου σκύλου ήταν τόσο σοβαρά κι επίπονα, που η μόνη λύση των κτηνιάτρων ήταν η θανάτωση του ζώου για να σταματήσει να υποφέρει…