Δικαστήριο της Σιγκαπούρης επέβαλε πρόστιμο 45.000 δολαρίων σε δύο ιδιοκτήτες ακινήτων που τα παραχωρούσαν προς ενοικίαση μέσω της πλατφόρμας Airbnb, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για χωρίς άδεια βραχεία ενοικίαση των χώρων αυτών.

Όπως σημειώνει το Reuters, είναι η πρώτη τέτοια υπόθεση που καταλήγει σε καταδίκη μετά την εισαγωγή της σχετικής νομοθεσίας πέρσι.

Οι δύο άνδρες είχαν ομολογήσει την ενοχή τους αναφορικά με την ενοικίαση τεσσάρων διαμερισμάτων για διάστημα μικρότερο των έξι μηνών χωρίς να έχουν πρώτα λάβει την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή Urban Redevelopment Authority (URA).

Τελικά ο δικαστής επέβαλε στον καθένα πρόστιμο 15.000 δολαρίων Σιγκαπούρης – 11.450 δολάρια ΗΠΑ- ανά κατηγορία, τονίζοντας πως τα πρόστιμα αυτά θα λειτουργήσουν ως προειδοποίηση που θα αποτρέψει άλλους από το να επιδιώξουν με τέτοιους τρόπους να βγάλουν γρήγορο κέρδος.

Οι ιδιωτικές κατοικίες στη Σιγκαπούρη υπόκεινται σε ελάχιστη ενοικίαση τριών διαδοχικών μηνών ενώ για τις κρατικές οικίες, στις οποίες διαμένει περίπου το 80% του πληθυσμού, προβλέπεται ελάχιστη ενοικίαση έξι μηνών.

Οι δύο καταδικασθέντες κατέβαλαν άμεσα το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, ενώ η Airbnb δεν έχει μέχρι στιγμής κάνει κανένα σχόλιο.