Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Άντεν της Υεμένης, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά στρατιωτικής κουζίνας, όπου προετοιμάζονται γεύματα για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν πολλοί τραυματίες από την έκρηξη. Το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο οδήγησε βομβιστής αυτοκτονίας κοντά στη στρατιωτική εγκατάσταση.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Οι διασώστες, όπως αναφέρουν οι μάρτυρες, επιχειρούν να ανασύρουν τέσσερις απανθρακωμένες σορούς μέσα από την κουζίνα. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη, στην οποία κυριαρχούν δυνάμεις του συνασπισμού υπό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίες και εκπαιδεύουν και υποστηρίζουν τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης.

Τον περασμένο μήνα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση στην έδρα της αντιτρομοκρατικής μονάδας στο Άντεν. Έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και οι δράστες.

(φωτογραφία αρχείου)