Σε έναν κόσμο που τα καλά νέα σπανίζουν, αυτή η είδηση είναι κομματάκι διαφορετική από τις άλλες.

Γιατί δεν ήταν απλώς μια καλή πράξη, μια απλή πράξη ανθρωπιάς δηλαδή, αλλά και το γεγονός ότι επιβραβεύτηκε τελικά. Αυτή την κοινωνία θέλουμε ως ανθρωπότητα.

Την περασμένη βδομάδα λοιπόν, η Laura Wolf έτρωγε σε μια κρεπερί του Τέξας, όταν είδε έναν ηλικιωμένο με μάσκα οξυγόνου να προσπαθεί απέλπιδα να κόψει το φαγητό του.

Η 18χρονη σερβιτόρα Evoni Williams έσπευσε να τον βοηθήσει, κόβοντας το φαγητό του σε μπουκίτσες, και η Laura κατέγραψε τη σκηνή και την ανέβασε μετά στο Facebook.

«Δεν ξέρω το όνομά της», έγραφε το post, «άκουσα όμως τον ηλικιωμένο άντρα να λέει πως τα χέρια του δεν δουλεύουν και τόσο καλά. Ήταν επίσης σε οξυγόνο και δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Χωρίς δισταγμό, πήρε το πιάτο του και άρχισε να κόβει το χοιρινό του. Κι αυτό μπορεί να μοιάζει μικρό, για κείνον όμως ήταν τεράστιο».

ffsdgd

Δεν θα έπαιρνε πολύ για να γίνει viral το post και χιλιάδες κυριολεκτικά άνθρωποι εξέφρασαν την επιθυμία να βρουν και να ευχαριστήσουν προσωπικά την Evoni, η οποία εργάζεται ως σερβιτόρα για να πληρώνει τις σπουδές της.

Τα νέα έφτασαν, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KHOU, στα αυτιά της πρυτανείας του Texas Southern University, η οποία προθυμοποιήθηκε να της χορηγήσει υποτροφία για να αφιερωθεί απερίσπαστη στις σπουδές της! Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, καθώς το θέμα έπιασε και ο δήμαρχος της πόλης La Marque όπου συνέβησαν όλα, κηρύσσοντας επισήμως την 8η Μαρτίου ως Μέρα Evoni «Nini» Williams.

Η κοπέλα έβαλε τα κλάματα από όλα αυτά, τη γενναιοδωρία του κόσμου δηλαδή στη μικρή πράξη ανθρωπιάς της. «Έχω τη δική μου μέρα! Μόνο που αυτό είναι κάτι που θα έκανα οποιαδήποτε μέρα». Όσο για τον ηλικιωμένο, τον αναζήτησαν και τον βρήκαν, είναι ο 78χρονος Adrien Charpentier, που δήλωσε έκπληκτος για τη δημοσιότητα που απέκτησε από αυτό το μαραφέτι το «Facebooks»…