Ο υποψήφιος διδάκτορας ιατρικής Young Lee πήγε να φάει σε εστιατόριο της αλυσίδας Taco Bell στη Φιλαδέλφεια, είδε όμως στην απόδειξη να τον αποκαλούν «chink», έναν ρατσιστικό χαρακτηρισμό για τους Κινέζους που χρησιμοποιούν στις ΗΠΑ.

Είχε δώσει στον υπάλληλο του εστιατορίου το όνομα «Steve», η απόδειξη έγραφε ωστόσο «STEVE CHINK». Εννοείται πως εξοργίστηκε από τον μειωτικό χαρακτηρισμό και ανέβασε το όλο περιστατικό στο Facebook, προσπαθώντας να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου για τη ρατσιστική αντιμετώπισή του.

«Η αλληλεπίδρασή μας ήταν πολύ απλή, ακόμα και εγκάρδια, μέχρι να δω το όνομα πάνω στην απόδειξη», γράφει ο νεαρός. Και μας λέει μάλιστα πως όταν ζήτησε τον λόγο από τον υπάλληλο, εκείνος του είπε πως υπήρχαν τρεις Steve πελάτες εκείνη την ώρα στο μαγαζί, κι έτσι έπρεπε να ξεχωρίσει ποιος ήταν ποιος!

«Με έκανε ακόμα πιο οργισμένο το γεγονός ότι επέμενε αντί να απολογηθεί», γράφει ο Lee για τη ρατσιστική αντιμετώπισή του. Στο τέλος απολογήθηκε ο υπάλληλος, ο φοιτητής άκουσε ωστόσο τους άλλους πίσω στην κουζίνα να γελούν με όλα αυτά, χρησιμοποιώντας κι αυτοί το μειωτικό «chink»!

dodofkgjtgsetsergdryrdtg1

Αυτό ήταν που τον έβγαλε από τα ρούχα του, κι ενώ ήταν έτοιμος να το αφήσει να περάσει, όταν άκουσε τα μειωτικά σχόλια της κουζίνας είπε να διαμαρτυρηθεί επισήμως στην αλυσίδα εστιατορίων για τους υπαλλήλους της. Έσβησε πάντως το όνομα του υπαλλήλου, καθώς δεν ήθελε να στραφεί εναντίον του, αλλά να καυτηριάσει τη συμπεριφορά του.

dodofkgjtgsetsergdryrdtg2

Η εφημερίδα «Daily Pennsylvanian» μας λέει πως το περιστατικό έληξε με επίσημη απολογία της Taco Bell και τον ρατσιστή υπάλληλο απολυμένο…