Χρειάζονται ένα χρόνο για να φτιάξουν πυρηνικά οι Ιρανοί

Σύμφωνα με τους New York Times


ΚΟΣΜΟΣ
11:09
20/08/2010
Χρειάζονται ένα χρόνο για να φτιάξουν πυρηνικά οι Ιρανοί
loading

Οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν το Ισραήλ ότι το Ιράν χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο για να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, αναφέρουν η New York Times χθες βράδυ.

«Πιστεύουμε ότι έχουν περίπου ένα χρόνο στην καλύτερη περίπτωση» δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Γκάρι Σαμόρε.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό σύμβουλο, πρόκειται για τον ελάχιστο χρόνο που χρειάζεται το Ιράν για να κατασκευάσει ένα πυρηνικό όπλο βάσει των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του και την ικανότητάς του να μετατρέπει τα αποθέματα ουρανίου χαμηλού εμπλουτισμού σε όπλα.

Ο κ. Σαμόρε ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι διεθνείς επιθεωρητές θα εντοπίσουν σε μερικές εβδομάδες κάθε ιρανική δράση σε αυτόν τον τομέα, αφήνοντας έτσι στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ αρκετό χρόνο για να αντιδράσουν.

Το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας σημειώνει ότι η επιβράδυνση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν είναι δυνατό να οφείλεται στον κακό σχεδιασμό των φυγοκεντρωτών, σε δυσκολίες απόκτησης των υλικών ή στην ενίσχυση των προσπαθειών των Δυτικών να σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει