Είναι ωραίο να σε θυμούνται μετά θάνατον, άλλωστε η υστεροφημία είναι πολύ σημαντική για όλους, και λίγο περισσότερο για τους πολιτικούς. Πιθανώς να είναι ωραίο και να σου εύχονται «χαρούμενα γενέθλια» ή «χρόνια πολλά» όταν έχεις πεθάνει, αν και προφανώς κανένα από τα δύο δεν έχει καμία αξία πια αφού τα χρόνια σου δεν πρόκειται να αυξηθούν ούτε γιορτάζεις γενέθλια.

Οπότε, θα πρέπει ίσως να βρεθεί μια άλλη εξήγηση για το ενδιαφέρον tweet του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που εύχεται στον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν. Ο οποίος ωστόσο έχει φύγει από τη ζωή το 2004.

«ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ» γράφει με τα προσφιλή του κεφαλαία ο Τραμπ, «στον 40ο μας Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν!» σε tweet του της 6ης Φεβρουαρίου, γενέθλια ημέρα του Ρίγκαν, αναρτώντας μαζί μια φωτογραφία των δυο τους από πολύ παλιά.

Από κάτω, οι σχολιαστές κινούνται σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις. Κάποιοι εκθειάζουν και τους δύο προέδρους, ανεβάζοντας εικονίδια που αναγράφουν «ευτυχώς που είναι ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο». Άλλοι κατακρίνουν τον Τραμπ αναφέροντας πως αν ζούσε ο Ρίγκαν δεν θα ενέκρινε την πολιτική του. Κι άλλοι, οι πιο κυνικοί, γράφουν απλώς: «το ξέρεις πως είναι νεκρός, ε;».

hhtr