Όταν η μικρή Ava Bainbridge έχασε τα δάχτυλα και μέρος των ποδιών της από μηνιγγίτιδα μόλις είχε μάθει να κάνει τα πρώτα της βήματα. Ένα χρόνο αργότερα, το δίχρονο πλέον κοριτσάκι είναι έτοιμο να προσπαθήσει και πάλι να περπατήσει, χάρη σε προσθετικά δάχτυλα ποδιού από σιλικόνη που φτιάχτηκαν για την ίδια!

Τα προσθετικά άκρα είναι τα πρώτα που έχουν ποτέ φτιαχτεί για ένα τόσο μικρό παιδί και έχουν και δάχτυλα για να βοηθήσουν την Ava να περπατήσει.

Η 27χρονη μητέρα της Gemma Clay δηλώνει πως τα προσθετικά μέλη σχεδιάστηκαν ειδικά για τη μικρή κόρη της και πως εκείνη είναι ενθουσιασμένη καθώς μπορεί και πάλι να φοράει κανονικά παπούτσια. «Τη βοήθησαν να περπατά κανονικά, ήταν μία απίστευτη στιγμή όταν τα φόρεσε κι έκανε τα πρώτα της βήματα».

Η Ava αρρώστησε τον περασμένο Ιανουάριο σε ηλικία μόλις 14 μηνών. «Διαγνώστηκε με μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα και σηψαιμία και μέσα σε μισή ώρα ζούσε με μηχανική υποστήριξη δίνοντας μάχη για τη ζωή της! Όλος ο κόσμος μας κατέρρευσε», λέει η μαμά της.

Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν τα δάχτυλα των χεριών της Ava με φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τα κρυοπαγήματα αλλά χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν τα δάχτυλα και μέρος των ποδιών της καθώς είχαν υποστεί ζημιά ανεπανόρθωτη.

Μετά την επέμβαση, η Ava έπρεπε να περπατά με κομμάτια αφρού μέσα στα παπούτσια της, αλλά δεν τα κατάφερνε.

Τότε οι ειδικό της Dorset Orthopaedic σκέφτηκαν κάτι άλλο: έφτιαξαν για την Ava ένα ζευγάρι «παντόφλες» από σιλικόνη με δάχτυλα στην άκρη, που της επέτρεπαν να περπατά κανονικά και να φορά κανονικά παπούτσια.

Κοστίζουν περισσότερο από χίλια ευρώ και θα πρέπει να αντικαθίστανται καθώς η Ava θα μεγαλώνει.

«Της αρέσουν πολύ οι νέες της παντόφλες, πιστεύει πως της αγοράσαμε καινούρια δάχτυλα από κάποιο μαγαζί!», λέει η μαμά της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.