Την εκτίμηση ότι το έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) θα ψηφίσει υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, εξέφρασε ο Χορστ Ζέεχοφερ, πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU), του βαυαρικού βραχίονα της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Bild».

«Πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως μετά το συνέδριο με τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες μπορούν να ολοκληρωθούν τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου. Μετά ακολουθεί η (νέα) ψηφοφορία των μελών του SPD. Η νέα κυβέρνηση μπορεί να ορκισθεί κατόπιν στο πρώτο μισό του Μαρτίου, σαφώς προ του (καθολικού) Πάσχα (την 1η Απριλίου)», είπε ο κ. Ζέεχοφερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος επαίνεσε την Αντρέα Νάλες, κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του SPD, η οποία, όπως ανέφερε «ήταν μια ισχυρή διαπραγματευτική εταίρος». «Λειτουργούσε συνεχώς σταθεροποιητικά στις γραμμές του κόμματός της. Κατάφερε να περάσει πολλά αιτήματα για κοινωνική ανάπτυξη και σε αυτό συμπίπτει με τις απόψεις του CSU», επισήμανε.