Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφέρθηκε σε μια από τις κύριες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι κατά τη διάρκεια σημερινής του συνέντευξης στη δημόσια ραδιοφωνία της Rai.

«Αν η κεντροδεξιά κερδίσει τις εκλογές του Μαρτίου, θα καταργήσουμε τον νόμο που διευκολύνει τις απολύσεις εργαζομένων χωρίς βάσιμη αιτία», τόνισε ο επικεφαλής της Φόρτσα Ιτάλια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόκειται για νόμο που ενέκρινε η κυβέρνηση του Ιταλού κεντροαριστερού πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και η νέα αυτή νομοθεσία προβλέπει τη δυνατότητα καταβολής στους απολυθέντες εργαζόμενους (που έχασαν την δουλειά τους χωρίς βάσιμη αιτία) μόνο χρηματικής αποζημίωσης.

Ο Μπερλουσκόνι ουσιαστικά δεσμεύθηκε να επαναφέρει την υποχρέωση επαναπρόσληψης. «Θα καταργήσουμε τον νόμο αυτόν διότι αποτέλεσε μόνο μια προσωρινή τονωτική ένεση για συμβόλαια ορισμένου χρόνου. Σε σύνολο δέκα συμβολαίων, οκτώ ήταν ορισμένου χρόνου», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι. Σημειώνεται ότι τόσο το κίνημα Πέντε Αστέρων, όσο και η αριστερή πολιτική δύναμη «Ελεύθεροι και ίσοι», έχουν ταχθεί υπέρ της κατάργησης του συγκεκριμένου νόμου.

«Θα ήθελα να μάθω τι σκέφτονται οι επιχειρηματίες μας, ιδίως στην παραγωγική βορειοανατολική Ιταλία, σχετικά με τη δυνατότητα αυτή επιστροφής στο εργασιακό καθεστώς του παρελθόντος», σχολίασε ο Ματέο Ρέντσι μετά τις σημερινές δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.