Το γερμανικό συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων Verdi ανήγγειλε σήμερα στο Βερολίνο ότι θα υπάρξουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις εντός των προσεχών εβδομάδων, «σκληρότερες» σε σύγκριση με τις πρώτες, με μισθολογικά αιτήματα.

Ο πρόεδρος της Verdi Φρανκ Μπσίρσκε διευκρίνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα αφορούν τους εργαζόμενους «στα νοσοκομεία, τα δημόσια μέσα μεταφοράς και τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς».

Το συνδικάτο Verdi από κοινού με το DBB διαπραγματεύουνται με το γερμανικό δημόσιο και με την αυτοδιοίκηση, κατά περίπτωση, τη νέα συλλογική σύμβαση για τα περίπου δύο εκατομμύρια μέλη τους, όμως έως τώρα έχουν απορρίψει την προσφορά για τους νέους μισθούς από την εργοδοσία.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία προτείνει αύξηση 3,3% για τα δύο ερχόμενα έτη, η οποία μάλιστα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.

«Ούτε η διάρκεια, ούτε το εύρος αυτής της προσφοράς μάς ικανοποιούν», αντέκρουσαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, που διεκδικούν ετήσια αύξηση μισθών για τα μέλη τους της τάξης του 6,5% .

Οι δύο πλευρές έχουν ήδη προγραμματίσει μια νέα συνάντηση, που θα γίνει στο Πότσδαμ (ανατολική Γερμανία) στις 28-29 Μαρτίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.