Σαρώνει η κακοκαιρία τη δυτική Ευρώπη, προκαλώντας τρεις θανάτους και μεγάλα προβλήματα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης ενώ έχουν διαταραχθεί και οι αεροπορικές μετακινήσεις.

Δύο άνθρωποι πνίγηκαν σε ακτή της Ισπανίας, όπου παρασύρθηκαν από τεράστιο κύμα ενώ ένας σκιέρ έχασε τη ζωή του από πτώση δέντρου στις Γαλλικές Άλπεις.

Για πρώτη φορά, όπως γράφει το BBC, οι ολλανδικές αρχές έκλεισαν και τα πέντε φράγματά προς τη θάλασσα, ανοίγοντας λίγο αργότερα τα δύο.

Στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν καθώς καταγράφηκαν ριπές ανέμου που ξεπερνούσαν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα.

Άνεμοι 147 χιλιομέτρων την ώρα καταγράφηκαν στη Γαλλία. Δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από περιστατικά που συνδέονται με την κακοκαιρία, οι τέσσερις σοβαρά.

Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ έκλεισαν και πολλά πάρκα λόγω φόβων για τραυματισμούς από πτώσεις κλαδιών δέντρων.

Στην Ελβετία καταγράφηκε εκτροχιασμός τρένου λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να τραυματιστούν. Περίπου 14.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα και κοντά στη Λουκέρνη οι άνεμοι έφτασαν την ταχύτητα-ρεκόρ των 195 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι ισχυροί άνεμοι εγκλώβισαν πολλούς σε ski lift στο καντόνι St Gallen, αναποδογύρισαν ένα ελαφρύ αεροπλάνο στο Στανς και έριξαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 13 μέτρων στη Βέρνη.

Η καταιγίδα «Έλινορ» έχει πλήξει και τμήματα της Γερμανίας και της Αυστρίας, όπου περίπου 20 σκιέρ χρειάστηκε να διασωθούν στο Kitzbühel από τελεφερίκ, το οποίο ακινητοποιήθηκε όταν ο άνεμος έβγαλε από τη θέση του ένα άδειο βαγόνι.

Το Βέλγιο έχει τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό, το τρίτο από τα τέσσερα επίπεδα συναγερμού, με τις αρχές να συστήνουν προσοχή λόγω πτώσεων κλαδιών δέντρων και άλλων ιπτάμενων αντικειμένων.

Στη Βρετανία χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία κατέγραψε ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 161 χιλιομέτρων την ώρα.