Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι η κυβέρνησή του δεν έχει λάβει την απόφαση να εξαπολύσει επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Παρόλα αυτά ο ισραηλινός πρωθυπουργός δεν άφησε να διαφανεί ότι προτίθεται να εγκαταλείψει την ιδέα της ανάληψης στρατιωτικής δράσης.

Ο Ομπάμα κάλεσε να δοθεί περισσότερος χρόνος ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν το συντονισμό τους για το θέμα, αλλά παρέμειναν οι διαφορές για το πώς μπορεί  η Ισλαμική Δημοκρατία να μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

«Η πίεση η οποία ασκείται στο Ιράν μεγεθύνεται, αλλά ο χρόνος εξαντλείται», φέρεται να είπε ο Νετανιάχου στον Ομπάμα στην συνάντησή τους κεκλεισμένων των θυρών. Ο Ομπάμα -ο οποίος αντιμετωπίζει πιέσεις από το ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ και τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ βρίσκεται σε χρονιά εκλογών- επεδίωξε να καθησυχάσει το Νετανιάχου ότι και η Ουάσινγκτον διατηρεί τη στρατιωτική επιλογή ανοιχτή.

Ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι το Ισραήλ «έχει δικαίωμα να αμυνθεί, μόνο του», ενώ ο Ομπάμα επανέλαβε από την πλευρά του ότι «πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα παράθυρο που επιτρέπει μια διπλωματική λύση στο θέμα».