Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πεκίνο τα ξημερώματα σήμερα, από φωτιά που ξέσπασε σε συνοικία στα νότια της πόλης.

Η φωτιά σε σπίτι στην περιοχή Baiqiangzi, «χωριό μεταναστών», όπως το περιγράφει το Reuters, μέσα στην κινεζική πρωτεύουσα, ξεκίνησε από δύο ηλεκτρικά ποδήλατα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος το είχε υπενοικιάσει, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με έναν από τους ενοίκους, η φωτιά ξεκίνησε από τον χώρο όπου φορτίζονταν ηλεκτρικά ποδήλατα. Ορισμένοι από τους ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από το σημείο ήταν καμένοι σε όλο τους το σώμα, όπως ο ίδιος περιγράφει.

«Η φωτιά δεν ήταν πολύ μεγάλη αλλά τα πλαστικά υλικά στο εξωτερικό των ποδηλάτων έβγαλαν τοξικούς καπνούς που προκάλεσαν θανάτους» ανέφερε ένας από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Η δημοτική αρχή του Πεκίνου ανακοίνωσε 40ήμερη «ειδική επιχείρηση» με στόχο τους ελέγχους στην πυρασφάλεια και τον εντοπισμό τυχόν παραβιάσεων στα κτίρια της πόλης. Προηγήθηκε στις 18 Νοεμβρίου φωτιά σε σπίτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 άνθρωποι- όλοι μετανάστες.