Από φανάρι σε φανάρι, έτσι συμφώνησαν να τα τρέξουν δυο φίλοι τα αμάξια τους, ο 20χρονος Joseph Fettah και ο κολλητός του, 24χρονος Jamie Oaten.

Μόνο που την κόντρα τους θα την πλήρωνε τελικά μια 30χρονη μητέρα δύο παιδιών, η Jenna Miller, η οποία είχε την ατυχία να βγαίνει με το όχημά της από βενζινάδικο της νότιας Ουαλίας.

Το Audi A5 του Oaten εμβόλισε το Mazda 6 της Miller και το δικαστήριο άκουσε εμβρόντητο πρόσφατα πως ο Fettah εγκατέλειψε αμέσως τη σκηνή γιατί είχε να πάει σε ένα πάρτι γενεθλίων!

Και ο οποίος αρνείται φυσικά πως οδηγούσε επικίνδυνα, παρά το γεγονός ότι ο 24χρονος Oaten ομολόγησε το έγκλημα.

saoitn2

Η άτυχη μητέρα τραυματίστηκε σοβαρά στο δυστύχημα, το οποίο έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2016 και εκδικάζεται τώρα στα δικαστήρια του Κάρντιφ, και έχασε τελικά τη ζωή της λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο 20χρονος σεκιουριτάς έκανε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και συνέχισε τη μέρα του κανονικά, πηγαίνοντας στο πάρτι. Στο δικαστήριο λέει τώρα ότι έφυγε γιατί δεν ήθελε να αναμειχθεί σε ένα δυστύχημα που δεν είχε προκαλέσει. Οδηγούσε εξάλλου το Golf του πατέρα του, ιδιοκτησίας της εταιρίας που εργάζεται, και δεν ήθελε να μπλέξει.

saoitn1

Και μέσα σε όλα είπε κιόλας πως ναι μεν πήγε στο πάρτι, δεν πέρασε όμως καλά. Ούτε ήπιε ούτε πολύ έκατσε γιατί ήταν σοκαρισμένος! Ο εισαγγελέας Matthew Cobbe δεν τον απάλλαξε ομως: «Ο Jamie Oaten δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για τη σύγκρουση. Οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα γιατί έκανε κόντρα με τον Joseph Fettah … Αυτή η κόντρα οδήγησε στη σύγκρουση και τον θάνατο της κυρίας Miller».

Η δίκη συνεχίζεται.