Μια τοπική βρετανική εφημερίδα μαθαίνουμε πως δέχτηκε μια ανώνυμη πληροφορία για «κάποια μεγάλα νέα» στην Αμερική λίγα λεπτά πριν βρουν οι σφαίρες τον πρόεδρο Τζον Κένεντι.

Τα έγγραφα δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη και μεταξύ τους υπάρχει και ένα υπόμνημα με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 1963, το οποίο μας λέει ότι το μυστηριώδες τηλεφώνημα έγινε στην εφημερίδα «Cambridge News» στις 18:05 το απόγευμα της 22ας Νοεμβρίου 1963.

Το σημείωμα είχαν δώσει στην κυκλοφορία τα Εθνικά Αρχεία ήδη από τον Ιούλιο, κανείς δεν το πήρε όμως μυρωδιά. Μέχρι πρόσφατα όλα αυτά, όταν βγήκαν στο φως και τα άλλα απόρρητα ντοκουμέντα για τη δολοφονία που άλλαξε τον κόσμο.

AP_17300059553880

Στο σημείωμα διαβάζουμε: «Ο άντρας είπε απλώς πως ο δημοσιογράφος της ‘‘Cambridge News’’ πρέπει να τηλεφωνήσει στην Αμερικανική Πρεσβεία στο Λονδίνο για κάποια μεγάλα νέα και μετά το έκλεισε. Όταν μεταδόθηκε η είδηση για τον θάνατο του προέδρου, ο δημοσιογράφος ενημέρωσε την αστυνομία του Κέιμπριτζ για το ανώνυμο τηλεφώνημα και η αστυνομία ενημέρωσε την MI5».

Η σημερινή ομάδα της εφημερίδας δηλώνει πως δεν έχει ιδέα ποιος είχε απαντήσει στο εν λόγω τηλεφώνημα που έγινε 25 λεπτά πριν από τη δολοφονία του Κένεντι, προσπάθησε πάντως να επικοινωνήσει με παλιούς εργαζομένους μπας και θυμόταν κανείς κάτι. Είπαν πάντως με νόημα πως θα ήταν κάτι σαν κουτσομπολιό του γραφείου εδώ και δεκαετίες αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί σε μια τοπικού βεληνεκούς εφημερίδα.

AP_17300524194641

Η «Cambridge News» κυκλοφόρησε ακόμα και βίντεο στο οποίο ο αρχισυντάκτης της Chris Elliott λέει πως δεν κατάφεραν να βρουν ούτε αν έγινε το τηλεφώνημα ούτε ποιος το σήκωσε. Πολλά θα βγουν στη φόρα για την προεδρική δολοφονία που συγκλόνισε άλλοτε τον πλανήτη…