Η εικόνα με τις λέσχες όπου άντρες ντυμένοι στην «τρίχα» σπαταλούν τον ελεύθερο χρόνο τους κάπου ανάμεσα στην τράπουλα και στο πόκερ σχολιάζοντας παράλληλα τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μέσα σε δωμάτια τυλιγμένα από καπνό μάς είναι αρκετά γνώριμη.

Μία ομάδα Ρεπουμπλικανών γυναικών από το Milford, του Connecticut έκανε τη δική της επανάσταση και μάλιστα την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αναρωτήθηκαν γιατί αυτές οι συνευρέσεις είναι καθαρά και μόνο ανδρική υπόθεση.

Και έτσι, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Νέων Γυναικών του Milford διοργάνωσε μία διαφορετική βραδιά το Μάιο του 1941. Γυναίκες το… ρίχνουν για λίγο έξω και επιδίδονται σε παραδοσιακά ανδρικά χόμπι όπως το κάπνισμα πούρων, το πόκερ ακόμα και η πάλη. Η νύχτα προκάλεσε σύγχυση στην πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού στο Milford καθώς δεν ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιες «επαναστάσεις».

Η βραδιά περιείχε ακόμα και… στριπτίζ.

Οι εικόνες φιλοξενήθηκαν σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 1941 στο περιοδικό LIFE και εξέτασε μία ως τότε άγνωστη πτυχή των γυναικών, αυτή του να εξερευνούν τα καλά των ανέμελων κοινωνικών συγκεντρώσεων.



Οι γυναίκες αποδείχτηκαν δεινοί καπνιστές αφού κάπνισαν 20 κουτιά τσιγάρων, μία ντουζίνα πίπες και 30 πούρα.

Μέχρι το τέλος της βραδιάς, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική με τα αποτσίγαρα να σχηματίζουν «βουνά».