Δεν θα προλάβουν να γιορτάσουν την ημέρα των ερωτευμένων τα δύο τρίτα των ζευγαριών καθώς τον Ιανουάριο σημειώνονται οι περισσότεροι χωρισμοί.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail, τα περισσότερα ζευγάρια δίνουν τέλος στη σχέση τους με την αρχή του χρόνου. Αφορμή, ο περισσότερος χρόνος στο σπίτι, ο κακός καιρός και η έλλειψη χρημάτων με αποτέλεσμα να αρχίζουν οι καυγάδες μεταξύ των ερωτευμένων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τον Ιανουάριο, οι άνθρωποι περνούν 15 ώρες τη μέρα στο σπίτι με αποτέλεσμα να αγχώνονται και να ξεσπούν στο έτερο ήμισυ. Αν δεν χωρίσουν τον πρώτο μήνα του νέου έτους, θα περάσουν σίγουρα τέσσερις ώρες τον μήνα μαλώνοντας.

Όπως ανέφερε η ειδική σε θέματα συμπεριφοράς Donna Dawson λόγω κακοκαιρίας οι περισσότεροι αναγκάζονται να περνούν περισσότερες ώρες σπίτι, ενώ αυτός ο εγκλωβισμός τους κάνει πιο νευρικούς, ευερέθιστους και αγχωμένους.

Αυτό σε συνδυασμό με τα οικονομικά τους προβλήματα και η συναναστροφή με το έτερο ήμισυ, είναι ο «τέλειος» συνδυασμός ώστε να αρχίσουν οι διαφωνίες που πολλές φορές είναι τόσο έντονες που οδηγούν και στον χωρισμό.

Περισσότερα από τα 2/3 των Βρετανών αποδίδουν το ότι είναι κακοδιάθετοι στον κακό καιρό, το 65% στην έλλειψη ήλιου και το 1/3 στο ότι αποφάσισαν να ακολουθήσουν πρόγραμμα λιτότητας μετά τα Χριστούγεννα. Έτσι, σχεδόν οι μισοί που συμμετείχαν στην έρευνα είδαν ελάχιστους φίλους μέσα στον Ιανουάριο ενώ το 1/3 των ερωτηθέντων παραμέλησαν την οικογένειά τους.

Η μελαγχολία του Ιανουαρίου χτύπησε το 38% των ερωτηθέντων, ενώ κάτω των 25 ετών το ποσοστό ήταν στο 48% και περίπου το 50% των Βρετανών επεσήμαναν ότι ο Ιανουάριος είναι ο πιο καταθλιπτικός μήνας του χρόνου.

Εξαιτίας της δύσκολης εποχής το 65% χώρισαν, ενώ το 6% ομολόγησαν ότι χώρισαν ως απόφαση της Νέας Χρονιάς. Οι Λονδρέζοι πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους μαλώνοντας με τον σύντροφό τους, μαλώνοντας κατά μέσο όρο επί 13 λεπτά κάθε μέρα, ενώ βορειοανατολικά ο καβγάς κράταγε μόλις δύο λεπτά κατά μέσο όρο.