Η αστυνομία του Μπαχρέιν έριξε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες εναντίον της έδρας του βασικού κόμματος της σιιτικής αντιπολίτευσης al Wefaq, σε προάστιο της Μανάμα, στην προσπάθειά της να διαλύσει μία διαδήλωση, όπως ανακοίνωσε το κόμμα.

Σε ανακοίνωσή του το Wefaq αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν απευθείας εναντίον της έδρας του κόμματος όπου βρίσκονταν πολλά στελέχη και μέλη του.

«Οι αστυνομικοί, που είχαν παραταχθεί στους δρόμους γύρω από την έδρα του Wefaq για να εμποδίσουν μία αντικυβερνητική διαδήλωση την οποία είχαν διοργανώσει οργανώσεις της αντιπολίτευσης, έριξαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες προκαλώντας πολλούς τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά» προσθέτει η ανακοίνωση.

Στην έδρα του Wefaq ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του κόμματος, σεΐχης Χάσαν αλ Ντίχι, καθώς και ένας αμερικανός δημοσιογράφος, οι οποίοι ένιωσαν αδιαθεσία από τα δακρυγόνα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Είμαστε ένας λαός που δεν υποκύπτει. Το μόνο που πετυχαίνει αυτή η άγρια καταστολή είναι να αυξάνει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων» δήλωσε ο σεΐχης αλ Ντίχι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Wefaq.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου ως τα μέσα Μαρτίου σημειώθηκε στο Μπαχρέιν ένα κίνημα αμφισβήτησης της σουνιτικής δυναστείας που κυβερνά εδώ και δεκαετίες τη χώρα, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι σιίτες.

Μία ανεξάρτητη έρευνα για την καταστολή του κινήματος αυτού, τη διεξαγωγή της οποίας είχε ζητήσει η Μανάμα και δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου, κατήγγειλε την αδικαιολόγητη και υπερβολική χρήση βίας από τις αρχές, ενώ πρόσθεσε ότι 35 άνθρωποι, 30 πολίτες και 5 αστυνομικοί, σκοτώθηκαν.