Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Νταραμσάλα, Ινδία. Αναπαράσταση της απαγωγής του 11ου Πάντσεν Λάμα που δεν ξαναείδε ποτέ κανείς

aoitnwree1

Θιβετιανοί κάνουν την αναπαράσταση της απαγωγής του Gedhun Chοekyi Nyima, του 11ου Πάντσεν Λάμα του Θιβέτ, ο οποίος απήχθη το 1995 από κινέζους αστυνομικούς, σε ηλικία 6 ετών, και κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται μέχρι σήμερα. Το αγόρι απήχθη αμέσως μόλις αναγνωρίστηκε από τον Δαλάι Λάμα ως ο 11ος Πάντσεν Λάμα του Θιβέτ κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στην Νταραμσάλα της Ινδίας.

Μαδρίτη, Ισπανία. Το… σπίτι της ταυρομαχίας

aoitnwree7

Ο ισπανός ταυρομάχος Ντέιβιντ Μόρα αντιμετωπίζει τον ταύρο στην αρένα Las Ventas στη Μαδρίτη, τη μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχιών στη χώρα.

Τζακάρτα, Ινδονησία. Κίνηση εν ώρα αιχμής

aoitnwree9

Εκατοντάδες αυτοκίνητα είναι κολλημένα στην κίνηση της Τζακάρτας στην Ινδονησία με το μποτιλιάρισμα να δημιουργεί ουρά πολλών χιλιομέτρων.

Τόκιο, Ιαπωνία. Παρέλαση από γκέισες

aoitnwree8

Γκέισες παρελαύνουν στους δρόμους του Τόκιο λίγες μέρες πριν το Φεστιβάλ Sanja, του ενός από τα τρία μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας.

Καράκας, Βενεζουέλα. Αίμα στους δρόμους της πρωτεύουσας

aoitnwree6

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στους δρόμους του Καράκας, στη Βενεζουέλα. Οι διαδηλωτές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις ζητώντας άμεσα εκλογές και παραίτηση του Μαδούρο.

Αθήνα, Ελλάδα. Τον γύρο του κόσμου έκαναν τα επεισόδια μπροστά από τη Βουλή

aoitnwree5

Τον γύρο του κόσμου έκαναν για ακόμα μια φορά, τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις νέες διαδηλώσεις κατά του μνημονίου στη χώρα μας. Εικόνα γνώριμη τα τελευταία χρόνια, την ώρα που ψηφίζονταν στη Βουλή τα νέα μέτρα.

Δαμασκός, Συρία. Ζωή στα συντρίμμια

aoitnwree4

Το ακριβές μέγεθος της καταστροφής είναι αδύνατον να υπολογιστεί. Ένας άντρας όμως κοιτάζει έξω από τον βομβαρδισμένο τοίχο μιας πολυκατοικίας τα συντρίμμια.

Σεούλ, Νότια Κορέα. Κορίτσια με το κλασικό χάνμποκ

aoitnwree3

Λιγότερο γνωστό από το κιμονό, το χάνμποκ είναι το παραδοσιακό κοστούμι της Κορέας, που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή. Μια παραγκούπολη κάτω από τη γέφυρα της εθνικής οδού

aoitnwree2

Τα αυτοκίνητα οδηγούν σε αυτοκινητόδρομο πάνω από την παραγκούπολη Villa 31 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ένα σχέδιο για την Villa 31 έχει χρηματοδοτηθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα και τη Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης και επιδιώκει να επανεγκαταστήσει τις οικογένειες που ζουν κάτω από τη γέφυρα ενός κεντρικού αυτοκινητόδρομου σε νέα σπίτια.