Μακριά από τα συνηθισμένα αστεία του και το πλατύ χαμόγελό του, ο παρουσιαστής Jimmy Kimmel μίλησε στην εκπομπή του «Jimmy Kimmel Live» για τον νεογέννητο γιο του και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Είναι μια τρομακτική ιστορία και πριν αρχίσω να την αφηγούμαι θέλω να ξέρετε πως έχει καλό τέλος» είπε στο κοινό του.

Περιέγραψε τη γέννηση του μικρού Billy, που ήρθε στον κόσμο πριν από δέκα μέρες με ένα πρόβλημα στην καρδιά. Η πάθησή του διαπιστώθηκε στις πρώτες ώρες της ζωής του.

sfsfsfs

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Children’s Hospital του Λος Άντζελες για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. «Ήταν οι μεγαλύτερες σε διάρκεια τρεις ώρες της ζωής μου» είπε χαρακτηριστικά ο κωμικός.

Ο Billy βγήκε από το νοσοκομείο έξι ημέρες μετά την επέμβαση και ήταν «μια χαρά». Μάλιστα ο Kimmel έδειξε και φωτογραφίες με τον ίδιο, τη γυναίκα του και τη δίχρονη κόρη του Jane, αλλά και τον χαμογελαστό Billy.

bcvbc

Το βρέφος θα υποβληθεί σε ακόμα μια επέμβαση ανοιχτής καρδιάς σε έξι μήνες και σε τρίτη στην εφηβεία του.

Μετά την προσωπική του ιστορία, ο Kimmel μίλησε με πάθος για την ανάγκη κάθε οικογένεια να έχει πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα. «Κανείς γονιός δεν θα πρέπει ποτέ να κληθεί να αποφασίσει εάν μπορεί να σώσει τη ζωή του παιδιού του» είπε χαρακτηριστικά. Επέκρινε τις προτάσεις του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για περικοπές στα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας και επαίνεσε το Κογκρέσο που ζήτησε αυξημένη χρηματοδότηση.

«Αν το παιδί σου πρόκειται να πεθάνει και μπορεί να ζήσει, δεν θα πρέπει να έχει σημασία πόσα λεφτά βγάζεις… Αν είσαι Ρεπουμπλικάνος ή Δημοκράτης ή κάτι άλλο, όλοι συμφωνούμε σε αυτό, ναι;».