Διορία δεκαπέντε ημερών έδωσε η κυβέρνηση του Πακιστάν στις αμερικανικές δυνάμεις, προκειμένου να εγκαταλείψουν την αεροπορική βάση στην επαρχία Μπαλοχιστάν, έπειτα από την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 28 Πακιστανούς στρατιώτες.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε πως αεροσκάφη της Συμμαχίας κλήθηκαν να υποστηρίξουν χερσαίες δυνάμεις στη διάρκεια επεισοδίου κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν και οι δυνάμεις αυτές είναι πολύ πιθανό να ευθύνονται για τον θάνατο Πακιστανών στρατιωτών.

Σύμφωνα με το Al Jazeeera, τα ελικόπτερα του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν σε στρατιωτικό φυλάκιο ελέγχου στο βορειοδυτικό Πακιστάν προκαλώντας το θάνατο 24 στρατιωτών και τον τραυματισμό ακόμη 12.

Την ίδια στιγμή το Πακιστάν διαμαρτυρήθηκε έντονα για την επίθεση. «Ο πρωθυπουργός Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι καταδίκασε έντονα την επίθεση του ΝΑΤΟ. Το μήνυμα αυτό διαβιβάσθηκε από το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν.