Μια μέρα μετά την αργία της γιορτής των Ευχαριστιών και λίγες ώρες μετά το απολαυστικό δείπνο γαλοπούλας, κατά το έθιμο, στις ΗΠΑ, έρχεται η λεγόμενη «Black Friday».

Πρόκειται για την Παρασκευή άκρατου καταναλωτισμού, καθώς για μια ημέρα οι Αμερικανοί έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν σε τιμές ευκαιρίας.

Μάλιστα, σχηματίζουν ουρές από το βράδυ έξω από τα εμπορικά καταστήματα, ώστε να διασφαλίσουν ότι θα μπορέσουν να αποκτήσουν τα πολυπόθητα αντικείμενα, πολλά από τα οποία θα είναι και τα δώρα, που θα προσφέρουν τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά, όπου λόγω της «καταναλωτικής φρενίτιδας» στη διάρκεια της «Black Friday», έχουν ποδοπατηθεί άνθρωποι στην προσπάθεια εισόδου στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα.

Σήμερα, πάντως, μια γυναίκα έριξε σπρέι πιπεριού προκειμένου να εμποδίσει άλλους από ένα προϊόν που ήθελε να αγοράσει, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 20 άνθρωποι.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα πολυκατάστημα, στο Λος Άντζελες, την ώρα που τα κουτιά του αντικείμενου, που ήθελε η γυναίκα να αγοράσει, μετακινήθηκαν.

«Με κάποιον τρόπο, προσπαθούσε να έχει το πάνω χέρι», δήλωσαν οι αστυνομικοί, που κατέφθασαν στο κατάστημα.

Μάλλον ήθελε να αγοράσει κάποια ηλεκτρονικά είδη και χρησιμοποίησε το σπρέι για να απομακρύνει τους άλλους ενδιαφερόμενους, ανέφεραν αλλά ωστόσο δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν για να τη συλλάβουν.