Ελάχιστα εμπιστεύεται η πλειοψηφία των Αμερικανών τους χειρισμούς του Μπαράκ Ομπάμα στην οικονομία. Ωστόσο ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με τους ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του, σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC News/Wall Street Journal.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν έχει καταγράψει επιτυχίες στον τομέα της οικονομίας λόγω της αδυναμίας εποπτείας της Γουόλ Στριτ και των τραπεζών και του ομοσπονδιακού ελλείμματος του προϋπολογισμού.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες απάντησαν ότι οι ΗΠΑ δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και μόνο το 25% θεωρούν ότι η αμερικανική οικονομία θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, προκύπτει από τη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δημοτικότητα του Ομπάμα βρίσκεται στο 44%. Το 51% δεν εγκρίνουν τους χειρισμούς του προέδρου. Ωστόσο, η δημοσκόπηση κατέληξε και σε θετικά συμπεράσματα. Για παράδειγμα, το 52% των ερωτηθέντων συμφωνούν με τους χειρισμούς του προέδρου στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και το 71% με την απόφασή του να αποσύρει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Ομπάμα εξακολουθεί να προηγείται των ρεπουμπλικανών υποψηφίων για το χρίσμα . Στην υποθετική ερώτηση ποιόν θα ψηφίζατε σήμερα μεταξύ του Ομπάμα και του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνι, το 49% θα επέλεγε τον σημερινό πρόεδρο και το 43% τον Ρόμνι, ενώ αν η μονομαχία ήταν μεταξύ του Ομπάμα και του επιχειρηματία Χέρμαν Κέιν το ποσοστό θα ήταν 53% έναντι 38%.

Στο μεταξύ, από μία άλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το ερευνητικό ινστιτούτο Public Religion προκύπτει ότι τα δύο τρία των Αμερικανών θεωρούν βασικό ένας υποψήφιος για την προεδρία να είναι βαθιά θρησκευόμενος, ακόμη κι αν οι θρησκευτικές του απόψεις αντιτίθενται στις δικές τους. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μόνο ένας στους πέντε Αμερικανούς θα ήταν αντίθετος σε έναν υποψήφιο που θα είχε διαφορετικές θρησκευτικές απόψεις από τις δικές του. Ο Μιτ Ρόμνι και ο πρώην κυβερνήτης της Γιούτα Τζον Χάντσμαν, υποψήφιοι για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών, είναι μορμόνοι, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ίδιου κόμματος είναι χριστιανοί.