Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα απεικονίζουν το προηγμένο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος T-50 κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης.

Οι φωτογραφίες του πρωτότυπου μαχητικού T-50 5ης γενιάς, δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας, Komsomolsk-on-Amur Aircraft Plant.

rouuayda1

Το T-50 αναπτύσσεται από μια ηγέτιδα εταιρεία στην κατασκευή αεροσκαφών προκειμένου να αντικαταστήσει το μαχητικό Sukhoi Su-27 το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα, όπως αναφέρει το RT.

rouuayda3

Το πρωτότυπο μαχητικό ολοκλήρωσε -σύμφωνα με αναφορές- την πρώτη δοκιμαστική πτήση στις 17 Νοεμβρίου, αν και η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα. Εξοπλίζεται με τεχνολογία stealth ώστε να είναι «αόρατο» από τα ραντάρ. Το κόστος του αγγίζει τα 50 εκατ. δολάρια και αναπτύσσει ταχύτητες έως και 2.440 χλμ/ώρα (1.516 MPH).

rouuayda4

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναμένεται να αγοράσει τουλάχιστον ένα σμήνος από T-50 τον επόμενη χρόνο, όπως είχε ανακοινώσει ο αναπληρωτής υπουργός Μπορίσοβ τον Σεπτέμβριο. Ένα άλλο μοντέλο του T-50 με ορισμένες μικρές τροποποιήσεις και διαφορετικό εξοπλισμό αναπτύσσεται για εξαγωγή στην Ινδία.