Αεροπλάνο προσγειώθηκε σε λάθος αεροδρόμιο γιατί οι πιλότοι αγνόησαν το σύστημα πλοήγησης

Νόμιζαν ότι είχαν δίκιο και παρέκαμψαν τον πλοηγό


ΚΟΣΜΟΣ
21:57
11/10/2016
Αεροπλάνο προσγειώθηκε σε λάθος αεροδρόμιο γιατί οι πιλότοι αγνόησαν το σύστημα πλοήγησης
loading

Ένα επιβατικό αεροπλάνο προσγειώθηκε σε λάθος αεροδρόμιο όταν οι πιλότοι αγνόησαν τον εξοπλισμό πλοήγησης του αεροσκάφους και θεωρώντας ότι είχαν δίκιο επιχείρησαν να πλησιάσουν στο έδαφος βασισμένοι στο οπτικό τους πεδίο.

Η πτήση της Sriwijaya Air είχε προγραμματιστεί να ταξιδέψει από τη Μεντάν προς την Παντάνγκ, μέσα δηλαδή στην Ινδονησία. Όπως αναφέρει, όμως η βρετανική Daily Mail, αντί το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο νέο αεροδρόμιο της πόλης, προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί για εμπορικές πτήσεις από το 2005.

Αν και το περιστατικό συνέβη πριν από αρκετό καιρό η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών της χώρας κυκλοφόρησε την τελική της έκθεση για το περιστατικό πριν από λίγες μέρες.

Η συγκεκριμένη πτήση ταξίδευε με 96 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος κατά τη χρονική στιγμή που έγινε το περιστατικό. Σύμφωνα με τις αναφορές, παρά το γεγονός ότι ο εξοπλισμός για την πλοήγηση του αεροσκάφους δούλευε κανονικά, οι πιλότοι θεώρησαν ότι κάνει λάθος και αποφάσισαν να κάνουν οπτική προσέγγιση στο αεροδρόμιο Tabing.

Όπως ανέφεραν, θεώρησαν ότι οι υπολογισμοί του πλοηγού μπορεί να ήταν λάθος, με βάση την προηγούμενη εμπειρία τους και όντας σίγουροι ότι εκείνοι είχαν δίκιο συνέχισαν την προσέγγιση όπως έκριναν.

landing2

Η έκθεση, βέβαια, ανέφερε επίσης ότι οι ασαφείς πληροφορίες από το προσωπικό στον χώρο της προσγείωσης μπορεί να παρέσυραν τους πιλότους και να οδηγήθηκαν σε λάθος υπολογισμούς χωρίς να φανταστούν ότι μπορεί πράγματι να κάνουν λάθος. Επιπλέον και οι δύο πιλότοι πετούσαν για πρώτη φορά προς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο άρα δεν ήταν σίγουροι για το πώς ήταν το σημείο προσγείωσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει