Δύο πενθούντες γονείς αποφάσισαν να μοιραστούν τις διαφορετικές οικογενειακές φωτογραφίες τους με το νεογέννητο μωρό τους που πέθανε μόλις μία ώρα μετά τη γέννησή του.

Η μητέρα του παιδιού, Hayley Rice, από το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι οι φωτογραφίες που ελήφθησαν δύο ημέρες μετά το θάνατο της κόρης της «βοήθησαν πραγματικά την οικογένεια να περάσει μέσα από τη διαδικασία του θρήνου».

koritsakai2

Εκείνη και ο σύντροφός της Kevin Martin κρατούν το μικρό νεκρό μωρό τους ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις κόρες τις, ηλικίας 15 και 11 ετών που κρατούν στην αγκαλιά την αδερφή τους.

koritsakai3

Οι εικόνες ωστόσο προκάλεσαν αρκετές συζητήσεις μεταξύ εκείνων που σκέφτηκαν ότι οι φωτογραφίες είναι ακατάλληλες και αυτούς που ανέφεραν ότι κατανοούσαν την αγωνία και τη θλίψη της απώλειας ενός παιδιού. «Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι λίγο νοσηρό, αλλά αν είχαν περάσει κάτι τέτοιο, τότε θα ήταν κάτι που πραγματικά θα εκτιμούσαν» αναφέρει μεταξύ άλλων η μητέρα.

koritsakai5

Το βρέφος έπασχε από το σύνδρομο Edward και είχε διαγνωστεί κατά την 20η εβδομάδα της κύησης. Οι γονείς, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail είχαν προετοιμαστεί για το χειρότερο, αλλά είπαν ότι η απώλεια ήταν σπαρακτική όταν πέθανε. Η μητέρα αναφέρει ότι δεν είχαν προγραμματίσει να κάνουν παιδί αλλά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη όταν ανακάλυψαν την εγκυμοσύνη.

koritsakai4

Και οι δύο έχουν, ωστόσο, παιδιά από προηγούμενους γάμους. «Την 20η εβδομάδα έκανα αμνιοπαρακέντηση και δύο ημέρες αργότερα τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι είχε το σύνδρομο Edward» λέει η μητέρα μιλώντας για την σύντομη ιστορία του παιδιού τους.

koritsakai6

Παρόλο που γνώριζαν ότι δε θα καταφέρει να ζήσει πολύ, είχαν μια ελπίδα. Τελικά δεν τα κατάφερε για παραπάνω από μία ώρα μετά τη γέννησή του. Οι γονείς αποφάσισαν να μιλήσουν με μια ομάδα εθελοντών φωτογράφων που επικοινωνούν με γονείς που έχουν χάσει με παρόμοιο τρόπο τα παιδιά τους και θέλησαν να κάνουν τη φωτογράφηση.

koritsakai7

Παρά τα όποια σχόλια για τις φωτογραφίες των κοριτσιών με την αδερφή τους, οι γονείς υποστηρίζουν ότι αυτή η φωτογράφιση, τούς βοήθησε όλους να περάσουν μέσα από τη διαδικασία του πένθους.

koritsakai8 koritsakai9 koritsakai10 koritsakai11