Σε συμβιβασμό ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε ο τηλεοπτικός κολοσσός Fox News με την πρώην παρουσιάστρια Γκρέτσεν Κάρλσον, που είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρώην επικεφαλής του δικτύου Ρότζερ Έιλς με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Αυτό έγραψε σήμερα το περιοδικό Vanity Fair, επικαλούμενο τρία πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ο όμιλος 21st Century Fox Inc, μητρική εταιρεία του Fox News, επιβεβαίωσε τον συμβιβασμό αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας και προχώρησε σε μια δημόσια απολογία προς την ενάγουσα.

«Εκφράζουμε ειλικρινά τη λύπη μας και ζητάμε συγγνώμη για το γεγονός ότι η Γκρέτσεν δεν αντιμετωπίστηκε με τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που εκείνη και καθένας από τους συναδέλφους μας αξίζει» επισημαίνει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί το ποσό που ο ίδιος ο Έιλς ενδέχεται να καταβάλει, αλλά το Fox News καλύπτει ασφαλιστικά ειδικά τον Έιλς στην περίπτωση ενός συμβιβασμού, τονίζει το περιοδικό, επικαλούμενο δύο πρόσωπα που γνωρίζουν τους όρους της συμφωνίας.

Η Κάρλσον απέσυρε εκουσίως τη μήνυση που είχε καταθέσει σε ομοσπονδιακό επίπεδο στο Νιού Τζέρσεί σε βάρος του Έιλς, αποκαλύπτει ένα δικαστικό έγγραφο.