Δεν υπάρχει κανένα βουνό τόσο ψηλό ώστε να σταθεί εμπόδιο στην ορειβάτη Masha Gordon.

Η γυναίκα που είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει στο Λονδίνο έχει μόλις κερδίσει τον τίτλο για την ταχύτερη γυναίκα στην ολοκλήρωση της ανάβασης τόσων βουνών και συγκεκριμένα της διαδικασίας Explorers Grand Slam που απαιτεί οι ορειβάτες να σκαρφαλώσουν στις επτά ψηλότερες κορυφές του κόσμου, μια σε κάθε ήπειρο και να φτάσει στο βόρειο και στο νότιο Πόλο.

ginesjsh3

Η Masha Gordon τα έκανε όλα αυτά σε 7 μήνες και 19 μέρες το οποίο είναι τρεις μήνες πιο γρήγορος χρόνος από ό, τι του προηγούμενου κατόχου του ρεκόρ. Έτσι κέρδισε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως η ταχύτερη γυναίκα στην ανάβαση των ψηλότερων βουνών, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail.

ginesjsh2

Η ασταμάτητη εξερευνήτρια έφτασε στην τελευταία κορυφή στην Αλάσκα στις 11 Ιουνίου. Προηγουμένως είχε ολοκληρώσει την ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο και είχε περάσει από την Ανταρκτική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, το Βόρειο Πόλο, το Έβερεστ και τη Βόρεια Αμερική. Είναι ένα από τα τέσσερα άτομα που ολοκλήρωσε ποτέ αυτή την εκστρατεία σε λιγότερο από ένα χρόνο. Αυτό είναι και το πιο εντυπωσιακό καθώς η Gordon παραδέχεται ότι ποτέ δεν ήταν αθλητικός τύπος.

ginesjsh4

Στην πραγματικότητα δεν ήταν καν καλή στη γυμναστική στο σχολείο ενώ δεν μπορούσε να τρέξει καν ούτε 5 χιλιόμετρα μέχρι την ηλικία των 31 ετών. Η αγάπη της για τον αθλητισμό και την αναρρίχηση ξεκίνησε μετά τον τοκετό στο δεύτερο παιδί της καθώς δελεάστηκε από έναν φίλο της. Ξεκίνησε σιγά σιγά να βελτιώνει τη φυσική της κατάσταση μέχρι που έφτασε στο σημερινό στάδιο και τώρα είναι πολύ παθιασμένη με αυτό.

ginesjsh5

«Κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά ετών μέχρι και σήμερα έχω κάνει πολλές αναρριχήσεις και αναρριχήσεις στον πάγο» λέει η ίδια. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης της ανάβασης κατάλαβε ότι είναι φτιαγμένη γι’ αυτό και μπορεί να τα καταφέρει.

Η ίδια μοιράζεται την ιστορία της και λέει σε όσους έχουν διάφορους στόχους, εύκολους ή δύσκολους να μην φοβούνται και να μην τα παρατούν!

ginesjsh6 ginesjsh7 ginesjsh8 ginesjsh9 ginesjsh10 ginesjsh11 ginesjsh12ginesjsh1