Κατάληξη εντελώς διαφορετική από αυτή που φανταζόταν είχε η γνωριμία 17χρονης από τη Μαδαγασκάρη με έναν άνδρα, μέσω διαδικτύου: η κοπέλα απήχθη και τη νάρκωναν και τη βίαζαν επί δύο μήνες.

Η «Jenny» μιλούσε με τον 28χρονο στο Facebook για έξι μήνες και όταν της ζήτησε να τον συναντήσει, δέχτηκε.

madagascaayf1

«Είχα περισσότερους από 310 φίλους στο Facebook, πάνω από εκατό από αυτούς, δεν τους γνωρίζω. Ήθελα απλώς να έχω πολλούς φίλους στο Facebook», αφηγήθηκε η 17χρονη.

Δέχθηκε αίτημα φιλίας από τον 28χρονο, τον οποίο δεν γνώριζε, και έτσι άρχισαν να συνομιλούν online. «Οι γονείς μου δεν ήξεραν πως μιλούσα με αγνώστους στο Facebook», εξήγησε.

madagascaayf2

Τους έξι μήνες που ακολούθησαν οι δυο τους μιλούσαν πολύ και όταν χρειάστηκε βοήθεια απευθύνθηκε στον διαδικτυακό της φίλο: είχε αποτύχει σε ένα διαγώνισμα και ο δάσκαλός της τής ζητούσε περίπου 250 ευρώ για να την περάσει- χρήματα που προφανώς δεν είχε.

Έτσι ζήτησε από τον ιντερνετικό της φίλο να τη βοηθήσει.

«Με απήγαγε και με κρατούσε κλεισμένη στο σπίτι του για δύο μήνες. Επί δύο εβδομάδες ήμουν αναίσθητη. Είδα στο όνειρό μου πως η μαμά μου είχε πεθάνει και προσπάθησε να αποδράσω αλλά δεν μπορούσα. Δεν μπορούσα να βγω καθόλου από το σπίτι κι εκείνος με κακοποιούσε. Με βίαζε το διάστημα εκείνο, έκλαιγα πολύ μετά. Δεν το περίμενα ο άνδρα με τον οποίο μιλούσα τόσους μήνες στο Facebook να μου κάνει τόσο άσχημα πράγματα. Πραγματικά πίστευα όλα όσα μου είχε πει στο Facebook, δεν είχα συνειδητοποιήσει πως μπορεί να με βλάψει στη συνάντησή μας. Πίστευα πως ήταν πολύ ευγενικός», περιέγραψε.

madagascaayf3

Η στιγμή της απελευθέρωσής της ήρθε όταν ένας γείτονας την είδε μέσα στο σπίτι του δράστη και ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι αρχές την παρέπεμψαν σε υποστηρικτικές υπηρεσίες της UNICEF όπου έλαβε ιατρική και ψυχολογική βοήθεια και συμβουλευτική.

Κατάφερε τελικά να επιστρέψει στο σχολείο αλλά εξακολουθεί να έχει προβλήματα μνήμης και δυσκολεύεται να συγκρατήσει πληροφορίες.

Ο απαγωγέας της συνελήφθη, αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού και περιμένει να δικαστεί. Συνελήφθη επίσης και ο δάσκαλος της Jenny που της είχε ζητήσει λεφτά για να την περάσει.

«Παγκοσμίως ένας στους τρεις χρήστες του ίντερνετ είναι παιδί», δήλωσε εκπρόσωπος της UNICEF. «Το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα έφεραν επανάσταση στην πρόσβαση των νέων στην πληροφορία αλλά ο κίνδυνος για online κακοποίηση είναι υπαρκτός και για αγόρια και για κορίτσια».

madagascaayf4