Αριστουργήματα του Πικάσο σε δημοπρασία

Ένα ζευγάρι έργων ζωγραφισμένα την ίδια μέρα – Δείτε τις φωτογραφίες


ΚΟΣΜΟΣ
10:29
02/06/2016
Αριστουργήματα του Πικάσο σε δημοπρασία
3
loading

Δύο έργα του Πάμπλο Πικάσο που απεικονίζουν νεκρή φύση, και τα οποία ζωγράφισε την ίδια μέρα, τίθενται σε δημοπρασία στο Λονδίνο, κατά την οποία θα πουληθούν επίσης έργα του Αμεντέο Μοντιλιάνι, του Κλοντ Μονέ, του Βασίλι Καντίνσκι και του Πάουλ Κλέε.

Πρόκειται για τους πίνακες «Nature morte» και «Nature morte aux volets verts», που ζωγράφισε στις 29 Δεκεμβρίου του 1946. Η αξία του κάθε πίνακα υπολογίζεται στα 2,5 με 3,8 εκατομμύρια ευρώ και θα δημοπρατηθούν στις 22 Ιουνίου από τον οίκο Κρίστις.

pic4
«Nature morte»

«Δίνεται μια καταπληκτική εικόνα για τον τρόπο δουλειάς του Πικάσο. Σπάνια βλέπουμε ένα ζευγάρι έργων ζωγραφισμένα την ίδια μέρα», δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο Τζέι Βίντσε, επικεφαλής του τμήματος Ιμπρεσιονιστικής και Μοντέρνας Τέχνης του οίκου Κρίστις στο Λονδίνο.

pic3
«Nature morte aux volets verts»

Αντίστοιχα ο πίνακας του Μοντιλιάνι με το πορτραίτο της «Madame Hanka Zborowska» εκτιμάται στα 6,5 με 9 εκατ. ευρώ, ενώ ο πίνακας του Μονέ «L'Ancienne rue de la Chaussée, Argenteuil», υπολογίζεται ότι θα πουληθεί στα 5,8 με 8,4 εκατ. ευρώ.

pic2

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΛΚ

  Ένα 4χρονο ζωγραφίζει καλύτερα

 2. avatar Βασίλειος ο Β’

  Πραγματικά άσχημα τερατουργήματα. Άσχημα με την Αρχαιοελληνική έννοια, δηλαδή α στερητικό και σχήμα (α-σχημα), αυτό που δεν εχει σχήμα!

 3. avatar panos222

  Ε ρε τι σαβούρα πουλάει ο άνθρωπος αν υπάρχει μια υπογραφή του Πικάσο!
  Βέβαια δεν κατηγορώ κανέναν.
  Βρίσκουν και τα κάνουν, όσο υπάρχουν πρόβατα που τις αγοράζουν...

  Αν ένας άστεγος πάρει ένα πινέλο κι αρχίσει να πασαλείφει ασυναρτησίες πάνω σε χαρτί και καταλήξει σε αυτές ακριβώς τις ζωγραφιές, ούτε 1 ευρώ δεν θα αξίζουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει