Θα μπορούσαν να αποτελούν σενάρια ταινίας θρίλερ. Πρόκειται όμως για πραγματικά γεγονότα ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν όσοι τα εξιστορούν. Ιστορίες δολοφονιών που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, περισσότερο όμως διατήρησαν τον μύθο των φαντασμάτων.

Ψυχές ανθρώπων που βρήκαν άγριο θάνατο και αναζητούν δικαίωση μέσα από την μορφή τους ως φαντάσματα. Οι μαρτυρίες τους θέλουν να περιπλανιούνται και να στοιχειώνουν μέρη όπου είχαν κάποια σημασία για εκείνους. Κάποια από αυτά τα περιστατικά ενέπνευσαν και παραγωγούς που τα έκαναν ταινίες τρόμου.

Δολοφονίες Manson

11

Γεννημένος το 1934 στο Οχάιο από την ανήλικη αλκοολική Καθλίν Μάντοξ, άρχισε από πολύ μικρή ηλικία να μπαινοβγαίνει στα αναμορφωτήρια και στη συνέχεια στις φυλακές. Ο λόγος για τον Τσαρλς Μάνσον δημιούργημα του οποίου ήταν η «οικογένεια Μάνσον», ή αλλιώς η «οικογένεια δολοφόνων» την οποία αποτελούσαν κυρίως γυναίκες, που τον ακολουθούσαν πιστά και ήταν οι ερωτικές του σύντροφοι.

Ο Τσαρλς Μάνσον οδήγησε την πιστή του ομάδα στη δολοφονία 9 ατόμων, ανάμεσα στα οποία ήταν και η έγκυος Σάρον Τέιτ, σύζυγος του γνωστού Γαλλο-Πολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι.«Έβαλα πέντε ανθρώπους στο χώμα. Είμαι στη φυλακή το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Είμαι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος», είπε ο Τσαρλς Μάνσον στον ψυχολόγο της φυλακής.

Τα μέλη της οικογένειας δολοφόνων συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν, αλλά από τότε λέγεται, πως στο σπίτι της περιοχής, παρόλο που κατεδαφίστηκε και χτίστηκε νέο πάνω στα θεμέλιά του, ακόμα παρατηρούνται περίεργα φαινόμενα, όπως βήματα και φωνές ενώ δεν υπάρχει κανείς εκεί. Η συγκεκριμένη ιστορία αποτέλεσε έμπνευση για τους παραγωγούς της ταινίας «The House at the End of the Street.

Bill Sketoe

Bill_Sketoe's

Η ιστορία καταγράφεται στο τέλος του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου στην Αλαμπάμα, κοντά στο ποτάμι Choctawhatchee. Στο σημείο αυτό κρεμάστηκε από την τοπική φρουρά ο υπουργός Bill Sketoe. Όταν τα άτομα της φρουράς πήγαν να τον κατεβάσουν, διαπίστωσαν πως δεν τον είχαν κρεμάσει καλά και ότι ήταν ακόμη ζωντανός.

Έτσι έσκαψαν μια τρύπα κάτω από τα πόδια του και τον άφησαν εκεί μέχρι να πάθει ασφυξία. Όπως λέγεται ο τάφος του Sketoe, δεν μπόρεσε να γεμιστεί με χώμα, καθώς με έναν περίεργο τρόπο, ο τάφος άδειαζε από μόνος του, ενώ τα μέλη της φρουράς, που τον κρέμασε, πέθαναν όλοι με περίεργους τρόπους!

 Ella Maude Cropsey

fantasmata1

Μια ιστορία αγάπης που κατέληξε σε έναν περίεργο θάνατο. Η  Ella Maude Cropsey είχε σχέση με τον γιό του σερίφη για τρία ολόκληρα χρόνια, όταν αποφάσισαν να χωρίσουν. Ο σύντροφος της Jim Wilcox όπως λέγεται της ζήτησε να βγει στο μπαλκόνι και αυτή ήταν και η τελευταία φορά που την είδαν.

Οι υποψίες έπεσαν πάνω του και έτσι κατέληξε στην φυλακή εκτίοντας 15 χρόνια φυλακή. Το πτώμα της άτυχης κοπέλας βρέθηκε 38 μέρες αργότερα σε ένα ποτάμι. Το περίεργο ήταν ότι όταν το πτώμα βρέθηκε τα χαρακτηριστικά της δεν είχαν αλλοιωθεί καθόλου, σαν να είχε διατηρηθεί στην κατάψυξη.

Στο σπίτι της οικογένειας Corpsey διαπιστώθηκε ότι είχε τρεις φορές περισσότερο κρύο από ότι στην περιοχή. Έτσι εικάζεται από πολλούς ότι η οικογένεια διατήρησε την κοπέλα στο σπίτι νεκρή, μέχρι να την ξεφορτωθεί. Οι άνθρωποι που ήταν στο σπίτι την ημέρα της εξαφάνισης αυτοκτόνησαν, όπως και ο αδερφός της Ella. Κάποιοι έκαναν λόγο για το φάντασμα της που πήρε εκδίκηση.

Lila Posluns

fantasmata2

Μια μεσίτρια έπεσε θύμα απαγωγής το 2002, η οποία βιάσθηκε και στη συνέχεια δολοφονήθηκε. Το σώμα της βρέθηκε επτά ώρες μετά. Ύποπτος κρίθηκε ο Rui Marques, γιατί δούλευε στο κτίριο που ήταν το γραφείο της Posluns, ο οποίος όμως αθωώθηκε. Στην κατάθεση του στην αστυνομία ανέφερε πως μια μέρα είδε ένα φάντασμα, σε μορφή γυναίκας, να του δείχνει ένα μαύρο τραπέζι. Η δική του σκέψη πήγε σε έναν άντρα που συνέχεια φορούσε μαύρα τον Nelson DeJesus, όπου τελικά αποκαλύφθηκε , πως ήταν και ο δολοφόνος της.

Grace Brown

fantasmata3

Στην Νέα Υόρκη η 18χρονη Grace Brown η οποία δούλευε σε ένα εργοστάσιο, γνώρισε τον γιό του ιδιοκτήτη από τον οποίο και έμεινε έγκυος. Εκείνος της ζήτησε να κάνει άμβλωση κάτι που η ίδια δεν δέχτηκε. Λίγο καιρό αργότερα ο Chester όπως ήταν το όνομα του ζήτησε από την πρώην κοπέλα του να τον επισκεφθεί σε ένα ξενοδοχείο για να τα ξαναβρούν και  να παντρευτούν. Το ζεύγος πήγε στο Big Moose Lake και νοίκιασαν ένα πλοιάριο. Ο Chester σκότωσε την αρραβωνιαστικιά του και καταδικάστηκε. Κάθε χρόνο, την ημέρα της δολοφονίας, άνθρωποι πηγαίνουν στη λίμνη. Πολλοί, λένε πως βλέπουν μια γυναικεία σιλουέτα στη λίμνη, περιτριγυρισμένη από ομίχλη και τους προκαλεί συναισθήματα έντονης λύπης. Επίσης , λέγεται πως και ο Chester στοιχειώνει το κελί, που τον κρατούσαν φυλακισμένο.

Mamie Thurman

prosiaaer1Η Mamie ήταν μια όμορφη γυναίκα, παντρεμένη με έναν αστυνομικό. Παράλληλα, διατηρούσε σχέσεις με έναν τοπικό επιχειρηματία. Στις 22 Ιουνίου του 1932, το πτώμα της βρέθηκε 15 μέτρα μακριά από το δρόμο. Η σωρός της είχε έντονες μελανιές, την είχαν πυροβολήσει 2 φορές και της είχαν κόψει το λαρύγγι. Ο δολοφόνος δεν βρέθηκε ποτέ.

Οι ιστορίες που λέγονται από τότε είναι δύο. Κάποιοι λένε πως το φάντασμα της βρίσκεται πάντα στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα. Οδηγοί βλέπουν μια κοπέλα που φοράει παλιά ρούχα και όταν την βάζουν μέσα στο αμάξι, εκείνη εξαφανίζεται .Άλλες ιστορίες λένε, πως μια κοπέλα με υπερβολικά βρεγμένα ρούχα, περιμένει σε μια στάση λεωφορείου, όταν το λεωφορείο πλησιάζει η κοπέλα εξαφανίζεται, αλλά η θέση μένει βρεγμένη.

Karen Gregory

prosiaaer3

Η  Karen Gregory αποφασίζει να συγκατοικήσει με τον φίλο της ο οποίος λείπει για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε ταξίδια. Ένα βράδυ οι γείτονες ακούν μια κοπέλα να ουρλιάζει , αλλά δεν καλούν την αστυνομία. Δύο μήνες αργότερα η αστυνομία βρίσκει το πτώμα της. Η Karen είχε βιαστεί και δολοφονηθεί μέσα στο σπίτι της. Ο δολοφόνος βρέθηκε και καταδικάστηκε, ενώ το σπίτι πουλήθηκε σε άλλη ένοικο.

Η ένοικος αυτή υποστηρίζει πως περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο σπίτι. Υπάρχει μια βρωμιά στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα, η οποία συνεχώς επανέρχεται. Τα παράθυρα τρίζουν, όταν πάει να τα ανοίξει. Επίσης, έχει δει μια περίεργη φυσιογνωμία στον καθρέφτη και η μητέρα της έχει ακούσει δυνατά βήματα, να τρέχουν προς μία κατεύθυνση.

Mildred Ann Reynolds

prosiaaer2

Η Mildred Ann Reynolds ξεκίνησε να επισκεφτεί τον σύζυγο της, δεν έφτασε όμως ποτέ στον προορισμό της. Το αμάξι της βρέθηκε τυλιγμένο στις φλόγες. Όλα τα στοιχεία έδειχναν πως πρόκειται για ατύχημα, σε μικρή απόσταση όμως από το αυτοκίνητο της βρέθηκε ένα παπούτσι γεμάτο με αίμα. Ο ένοχος δε βρέθηκε ποτέ.

Το φάντασμα της όπως έχει ειπωθεί το έχουν συναντήσει σε ένα εστιατόριο εκεί κοντά. Όπως λέγεται μια κοπέλα ντυμένη στα πράσινα, κάθεται σε ένα τραπέζι και όταν κάποιος πάει να της πάρει παραγγελία, εκείνη εξαφανίζεται. Επίσης, πολλοί άνθρωποι συχνά λένε, πως τους μυρίζουν καμένα μαλλιά.

 Miles Faucett

fantasmata4

Ο Miles  Faucett  καλέστηκε στο σπίτι της οικογένειας Potts για ένα πάρτυ. Έκτοτε κανείς δεν τον ξαναείδε ποτέ. Αργότερα, οι Potts μετακόμισαν και στο σπίτι τους, έμεινε η οικογένεια Brewer. Όπως είχε πει η οικοδέσποινα του σπιτιού διαπίστωσε, πως το σπίτι της είχε ένα φάντασμα, καθώς στο κελάρι, συνεχώς επικρατούσε φασαρία, χωρίς να μένει κανείς εκεί. Όταν ο θόρυβος έγινε ενοχλητικός, η κυρία Brewer, κάλεσε ερευνητές, όπου ανακάλυψαν κομμάτια του σώματος του Miles, ελαφρώς καμένα. Οι Potts  καταδικάστηκαν σε θάνατο δια απαγχονισμού.