Συντετριμμένοι είναι οι συγγενείς των επιβαινόντων του αεροσκάφους της EgyptAir που θέλουν να μάθουν τι συνέβη τελικά με το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που αγνοείται από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι πρώτες φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο Reuters αποτυπώνουν την αγωνία στα πρόσωπα των συγγενών των επιβαινόντων του Airbus Α320.

egyptair9

Από το πρωί, έχει σημάνει συναγερμός μετά την εξαφάνιση αεροσκάφους της EgyptAir από τα ραντάρ πάνω από τη Μεσόγειο ενώ εκτελούσε πτήση από το Παρίσι προς το Κάιρο. Πρόκειται για αεροσκάφος Α320 που εκτελούσε την πτήση MS804 και είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ της γαλλικής πρωτεύουσας στις 23:09.

Το αεροσκάφος μετέφερε 59 επιβάτες- μεταξύ αυτών ένα παιδί και δύο βρέφη- και δεκαμελές πλήρωμα. Σύμφωνα με ανάρτηση της EgyptAir στο Twitter, το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών και εξαφανίστηκε περίπου δέκα μίλια αφότου είχε μπει στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

egyptair10

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη νότια της Καρπάθου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο επικαλούμενο δηλώσεις πηγής της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου να μην τις επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής. Σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία αναφέρει πως είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθεί το εάν το εξαφανισμένο αεροσκάφος συνετρίβη στη Μεσόγειο, διαψεύδοντας ορισμένα μέσα ενημέρωσης που είχαν μεταδώσει πως η συντριβή επιβεβαιώθηκε.

egyptair8

egyptair11