Σε σωστή φυλακή είχε μετατρέψει το διαμέρισμά του ο 30χρονος Thomas Fischer, ο οποίος σκόπευε να κρατήσει ως όμηρο μια γυναίκα που του είχε γίνει εμμονή και στη συνέχεια αφού τη βασανίσει και τη δολοφονήσει να τινάξει στον αέρα το σπίτι του.

Μάλιστα, είχε οργανώσει καλά το έγκλημά του καθώς πέρα από το γεγονός ότι είχε μεταφέρει στο διαμέρισμά του ένα τηλεφωνικό θάλαμο, όπου σκόπευε να κρατήσει όμηρο τη γυναίκα, είχε εγκαταστήσει και οχτώ βόμβες για να τις ενεργοποιήσει όταν θα το αποφάσιζε.

Μπορεί ο ψυχρός σαδιστής να τα είχε σκεφτεί όλα και να σκόπευε να κρατήσει για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τη γυναίκα ως όμηρό του, όμως για κακή του τύχη αποδείχτηκε ότι μάλλον ήταν πολύ απρόσεχτος για να τα καταφέρει. Λίγες, μόλις, ώρες αφού κατάφερε να την εγκλωβίσει, ο Thomas ξέχασε να κλειδώσει την πόρτα του αυτοσχέδιου κελιού του.

Έτσι, η 26χρονη γυναίκα εκμεταλλεύτηκε την απροσεξία του και δραπέτευσε από το σπίτι πηδώντας από το παράθυρο. Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο ο άντρας δε θα άφηνε το θύμα να δραπετεύσει έτσι απλά. Αφού την καταδίωξε και την κυνήγησε στους δρόμους της περιοχής, όμως συνειδητοποίησε ότι έχασε τη μάχη όταν η γυναίκα κατάφερε να βρει καταφύγιο στο σπίτι ενός φίλου της από όπου και ενημέρωσε την αστυνομία.

Μετά τη σύλληψή του ο Thomas δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. Πάντως σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης ο άντρας είχε γνωρίσει το θύμα μέσω κοινών φίλων και ο λόγος που το κρατούσε αιχμάλωτο ήταν επειδή ήθελε να κυοφορήσει το μωρό του.