Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή των Βρυξελλών για τον εντοπισμό προσώπων που είναι ύποπτα ότι συνδέονται με τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, που επικαλείται ο ιστότοπος της δημόσιας βελγικής ραδιοτηλεόρασης RTBF.

Έχουν αυξηθεί σημαντικά οι περιπολίες της αστυνομίας στους δρόμους των Βρυξελλών, ενώ συνεχείς είναι οι πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από το κέντρο της πόλης.

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή Μάνφρεντ Βέμπερ τόνισε πως «οι Βρυξέλλες έγιναν στόχος επίθεσης, η δημοκρατία και ο τρόπος ζωής μας στην Ευρώπη έγιναν για άλλη μια φορά στόχος επίθεσης».

«Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες εναντίον του τρόπου ζωής και εναντίον της κοινωνίας μας. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στα αθώα θύματα και στις οικογένειές τους. Το μήνυμά μας είναι: Θα κάνουμε τα πάντα με όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να προστατεύσουμε τις βασικές αξίες της κοινωνίας μας. Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει ενωμένη την τρομοκρατία», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ με δηλώσεις της για τα σημερινά τραγικά γεγονότα στις Βρυξέλλες καταδίκασε τις «άνανδρες επιθέσεις» και τόνισε:

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ μετά από τα σημερινά γεγονότα στις Βρυξέλλες. Η σκέψη μας είναι στα θύματα και στις οικογένειές τους. Οι άνανδρες τρομοκρατικές επιθέσεις χτύπησαν στο κέντρο του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για μια μαύρη ημέρα για όλους μας. Θα μείνουμε σταθεροί στις αξίες μας για αλληλεγγύη, ειρήνη και ελευθερία, τώρα περισσότερο από ποτέ».