Συντρίμμια που εντοπίστηκαν πλησίον των ακτών της ανατολικής Αφρικής μεταξύ της Μοζαμβίκης και της Μαδαγασκάρης ενδέχεται να προέρχονται από το τμήμα της ουράς του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε πριν από δύο χρόνια, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Επικαλούμενο ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία και την Αυστραλία που κοίταξαν φωτογραφίες των ευρημάτων, το NBC μετέδωσε ότι το συντρίμμι αυτό ενδέχεται να είναι ένας οριζόντιος σταθεροποιητής από ένα Μπόινγκ 777, τον ίδιο τύπο αεροπλάνου με εκείνο της πτήσης MH370 που κατευθυνόταν στο Πεκίνο έχοντας αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ όταν οι αρχές έχασαν τα ίχνη του τον Μάρτιο του 2014.

Σύμφωνα με το NBC, τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε ένα αμμώδες αβαθές στο Κανάλι της Μοζαμβίκης από έναν Αμερικανό πολίτη που παρακολουθεί τις έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε σήμερα ότι βάσει των πρώτων πληροφοριών είναι πολύ πιθανόν το τμήμα που εντοπίστηκε στη Μοζαμβίκη να ανήκει σε ένα Boeing 777.

Ωστόσο ο Λιου Τιονγκ Λάι προσέθεσε ότι την παρούσα στιγμή δεν μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα συντρίμμια αυτά προέρχονται συγκεκριμένα από τον εξαφανισμένο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών που πραγματοποιούσε την πτήση MH370.

Προσέθεσε επιπλέον σε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι οι αρχές πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας συνεργάζονται με τους Αυστραλούς συναδέλφους τους για να εντοπίσουν τα συντρίμμια.

«Προτρέπω τους πάντες να αποφεύγουν τις αδικαιολόγητες εικασίες καθώς δεν μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τα συντρίμμια ανήκουν στο #mh370 αυτή τη στιγμή» τόνισε.

Οι αρχές της Μοζαμβίκης αναφέρουν ότι δεν διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό ενός αντικειμένου στα ανοιχτά των ακτών της επαρχίας Ινχαμπάνε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Ινάσιο Ντίνα.

Πέρσι οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι εντόπισαν ένα τμήμα του φτερού του αεροσκάφους στις ακτές της νήσου Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό στην άλλη πλευρά της Μαγαδασκάρης.

mis000
Τμήμα αεροσκάφους που εντοπίστηκε τον περασμένο έτος

mis01