Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και των Ρεπουμπλικάνων έχει προκαλέσει η ταινία-αφιέρωμα στην επιχείρηση εξόντωσης του πρώην αρχηγού της Αλ Κάιντα.

Λάδι στη φωτιά έριξε δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο δόθηκε πρόσβαση στη βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτιδα Κάθριν Μπίγκελόου και τον σεναριογράφο Μάρκ Μπόουλ σε απόρρητο υλικό.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2012, λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ κι αυτό είναι που εξοργίζει τους Ρεπουμπλικανούς. Γιατί αναμφίβολα ταινία που θα εξυμνεί το μεγαλύτερο επίτευγμα του Μπαράκ Ομπάμα θα είναι ένας άσος στο μανίκι του, παρότι οι δημιουργοί λένε πως θα καλύπτει χρονικά τις θητείες τριών προέδρων (Κλίντον, Μπους και Ομπάμα)

Πριν λίγες ημέρες ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Ασφάλειας του Κογκρέσου Πίτερ Κινγκ ζήτησε έρευνα για το θέμα, εκφράζοντας φόβο πως το Πεντάγωνο μπορεί, για χάρη της ταινίας, να αποκαλύψει μυστικά που θα θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε γελοίες τις κατηγορίες του Κινγκ ενώ ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου διαβεβαίωσε τον αμερικανικό λαό πως το υπουργείο Άμυνας δεν αποκαλύπτει απόρρητες πληροφορίες.