Απεταξάμην τον Άγιο Βαλεντίνο

Ο πρόεδρος του Πακιστάν καλεί τους συμπατριώτες του να μην τιμήσουν τον άγιο του έρωτα


ΚΟΣΜΟΣ
21:12
13/02/2016
Απεταξάμην τον Άγιο Βαλεντίνο
2
loading

Ο πρόεδρος του Πακιστάν Μαμνούν Χουσάιν κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην τιμήσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τη γιορτή των ερωτευμένων που σύμφωνα με τους σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους ιερωμένους πρέπει να απαγορευτεί.

Ο πρόεδρος επέκρινε τη γιορτή, λέγοντας είναι ένα έθιμο που εισάγεται από τη Δύση και απειλεί να υπονομεύσει τις ισλαμικές αξίες στο Πακιστάν.

Μολονότι πρόκειται για μια χριστιανική γιορτή, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι πολύ δημοφιλής στους Πακιστανούς και τα τελευταία χρόνια οι ανθοπώλεις δηλώνουν ότι οι εισπράξεις τους πολλαπλασιάζονται όταν πλησιάζει η ημέρα των ερωτευμένων.

«Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα μας και θα πρέπει να την αποφεύγουμε», είπε ο Χουσάιν σε μια τελετή στη μνήμη ενός ήρωα του Πακιστάν.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τους εορτασμούς επειδή αποτελούν «προσβολή για το Ισλάμ» αλλά αργότερα αξιωματούχοι είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο. Παρ' όλ' αυτά, οι αρχές της πόλης Πεσάβαρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, απαγόρευσαν τον εορτασμό της ημέρας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κάφρος

    Και την Γεροβασιλη,,,,,,,,

  2. avatar Αννα Φ

    Και ο δικοί μας, Χριστόδουλος, το ίδιο έκανε!!
    «Ο Βαλεντίνος είναι άγιος των καθολικών και δεν πρέπει να τον γιορτάζουμε, είναι αμαρτία. Οι ορθόδοξοι έχουμε τον δικό μας τον Άγιο Υάκινθο, που εορτάζει 3 Ιουλίου. » Χριστόδουλος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει