Μια πολύ παράξενη και ιδιαίτερη ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά από 40 χρόνια. Πρόκειται για τις δίδυμες που γεννήθηκαν σε διαφορετικές χώρες και διεκδικούν τώρα μια θέση στο βιβλίο Γκίνες!

Η Heidi και η Baines γεννήθηκαν στις δυο διαφορετικές πλευρές των συνόρων της Ουαλίας. Το παγκόσμιο ρεκόρ των αδελφών ήρθε στο φως, όταν ανακάλυψαν ότι στο φετινό βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες τον τίτλο κατείχαν δύο άλλα τρίχρονα δίδυμα και αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν έτσι την ιστορία τους. Η Heidi και η Jo γεννήθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου του 1976. Η Heidi στις 9 το πρωί στο νοσοκομείο του Welshpool της Ουαλίας και η Jo μία ώρα και 45 λεπτά αργότερα στο Shrewsbury στην Αγγλία.

Η μαμά των διδύμων, Carol Munro, και ο μπαμπάς τους, Graham Roberts, δεν ήξεραν ότι περίμεναν δίδυμα, έτσι όταν γεννήθηκε η Heidi, τους έκοψαν το ομφάλιο λώρο πριν συνειδητοποιήσουν ότι υπήρχε κι άλλο μωρό. Επειδή το νοσοκομείο του Welshpool ήταν ένα μικρό επαρχιακό νοσοκομείο, η οικογένεια έσπευσε στο Shrewsbury για εξειδικευμένη φροντίδα – και έτσι τα δίδυμα γεννήθηκαν στις διαφορετικές πλευρές των συνόρων, δηλαδή σε διαφορετικές χώρες, τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την αναμενόμενη μέρα της γέννησής τους. Οι εφημερίδες είχαν γράψει γι’ αυτά αποκαλώντας τα «διεθνή δίδυμα» και είχαν φωτογραφίες ως μωρά ντυμένα με αγγλικές και ουαλικές σημαίες.

Όταν Heidi ξεφύλλιζε το βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες -το οποίο ο γιος της αγόρασε φέτος τα Χριστούγεννα- παρατήρησε ότι υπήρχε μια λανθασμένη καταχώριση για τα πρώτα δίδυμα που είχαν γεννηθεί σε διαφορετικές χώρες. Στον Dylan και τη Hannah Fox (τα 3χρονα δίδυμα) δόθηκε ο τίτλος όταν ο Dylan γεννήθηκε στο Northumberland της Αγγλίας, και η Hannah στη Σκωτία το 2012 μετά από επιπλοκές στη γέννα που απαιτούσαν ειδική προσοχή.

Η Heidi και η Jo απέστειλαν αντίγραφα των πιστοποιητικών γέννησης τους ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο δικαιωματικά κι έτσι και θα γίνει, ενώ εκπρόσωπος των Γκίνες εξέφρασε τα χαρά του που οι δίδυμες επικοινώνησαν μαζί τους και μοιράστηκαν την ιστορία τους.

asdffg01 asdffg03