Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν όταν μια ομάδα ενόπλων που φώναζαν ισλαμιστικά συνθήματα άνοιξαν πυρ στην πόλη Ελ Αρίς, στο βόρειο Σινά, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

«Στο νεκροτομείο βρίσκονται τα πτώματα δύο πολιτών ενώ 12 αστυνομικοί νοσηλεύονται με τραύματα στο νοσοκομείο», είπε ο υφυπουργός Υγείας Χισάμ Σίχα μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 150 άνδρες που κρατούσαν μαύρες σημαίες πάνω στις οποίες είχαν γράψει τη φράση «Δεν υπάρχει άλλος Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ», μπήκαν στο Ελ Αρίς με μοτοσικλέτες και φορτηγά.

Αρχικά πυροβολούσαν στον αέρα, τρομοκρατώντας τους κατοίκους, ενώ κατέστρεψαν ένα άγαλμα του πρώην προέδρου Ανουάρ Σαντάτ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1981 από ισλαμιστές.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα αλλά τους έκοψαν το δρόμο αστυνομικοί και στρατιώτες και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών από την οποία έχασαν τη ζωή τους ένα 13χρονο αγόρι και ένας 70χρονος άνδρας.

Το απόγευμα σε μία από τις πλατείες της πόλης είχε οργανωθεί ειρηνική διαδήλωση που οργάνωσαν οι ισλαμιστές ζητώντας την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους.