Μια πολύ γλυκιά και όμορφη κίνηση έκαναν τα παιδιά μιας μικρής κοινωνίας σε μια πόλη του Καναδά μπαίνοντας στο κλίμα των Χριστουγέννων νωρίτερα.

Την ιδέα είχε η μαμά ενός επτάχρονου κοριτσιού σαν ένα χρήσιμο δώρο για τα γενέθλιά της και στην συγκινητική κίνηση συμμετείχαν και άλλα παιδιά. Τι έκαναν; Πήραν μπουφάν, παλτό και κασκόλ και τύλιξαν τις κολόνες στους δρόμους. Το πιο σημαντικό είναι ο λόγος που το έκαναν. Σκοπός τους είναι να τα πάρουν όσοι άνθρωποι είναι άστεγοι και κρυώνουν λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και των κακών καιρικών συνθηκών. Η μητέρα-ιθύνων νους ζήτησε από τη γειτονιά την προσφορά τους σε μπουφάν και διάφορα άλλα είδη όπως κασκόλ και σκουφιά και στη συνέχεια βγήκαν με τα παιδιά για να «ντύσουν» τις κολόνες δίνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η μητέρα στο CBC το «ντύσιμο» τους πήρε περίπου μια ώρα και μόλις μπήκαν στο αυτοκίνητο όλα τα παιδάκια έλεγαν πως κρύωναν και ήθελαν να ανάψουν τη θέρμανση παρόλο που ήταν πολύ καλά ντυμένα. Η μητέρα ήθελε να τους εξηγήσει πόσο δύσκολα περνούν οι άνθρωποι που δεν έχουν σπίτι και αναγκάζονται να ζουν στον δρόμο με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Όλα τα μπουφάν που τοποθετήθηκαν στις κολόνες είχαν επάνω τους ένα ταμπελάκι το οποίο έγραφε ««Δεν έχω χαθεί! Εάν κρυώνετε, παρακαλώ πάρτε με για να σας κρατήσω ζεστό!» Με αυτό το μήνυμα ήθελαν να δείξουν σε όποιον είχε ανάγκη ότι μπορούσε να πάρει το παλτό για να ζεσταθεί. Οι φωτογραφίες άρχισαν αμέσως να «ανεβαίνουν» στα κοινωνικά δίκτυα με πολλές κοινωνίες να θέλουν να μιμηθούν την όμορφη και συγκινητική αυτή πράξη.

Η μητέρα και ο σύζυγός της είχαν κάνει κάτι παρόμοιο πέρυσι στο Τορόντο, χωρίς όμως τα παιδιά μαζί, και δήλωσαν ότι εκεί ο χρόνος μέσα στον οποίο εξαφανίστηκαν τα μπουφάν δείχνει το μεγάλο πρόβλημα της φτώχειας και των αστέγων. Η γυναίκα ετοιμάζει κάτι παρόμοιο για του χρόνου αλλά αυτή τη φορά σκέφτεται να τοποθετήσει και κάρτες των 5 δολαρίων για να μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα γεύμα για να φάει.

boufan8 boufan7 boufan6 boufan2 boufan5 boufan4 boufan3 boufan1